Publicat: 3 Septembrie, 2015 - 08:47
Share

'A fost odată ca niciodată o frumoasă fată săracă pe nume Dâmbovița, îndrăgostită de un cioban vrednic, pe nume Bucur' - așa începe povestea pe care mâine, 3 septembrie 2015, copiii Sectorului 6 vor avea ocazia de a o cunoaște, alături de alte file de istorie care au stat la baza întemeierii orașului București.

Odată cu venirea toamnei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Asociația Artextract, propune celor mai mici locuitori ai sectorului spectacolul 'Legenda Bucureștiului', un eveniment pe înțelesul tuturor.

Într-o încercare de a trezi interesul copiilor către tot ce este autentic și valoros, către natură și creativitate, actori înzestrați vor pune în scenă personajele poveștii printr-un spectacol de teatru cu păpuși realizate din materiale naturale, într-o demonstrație de ingeniozitate creativă. Prin gesturi clare, esențiale, prin acțiuni dinamice, printr-un scenariu plin de răsturnări de situație, spectacolul își propune să transmită copiilor valori fundamentale ale vieții, constituind astfel o alternativă la formele fixe ale educației formale.

Spectacolul va avea loc Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală' Conacul Golescu-Grant', din Aleea Țibleș nr.64, un loc încărcat de istorie. Tradiția consemnează că pe terenul actualului conac a existat o clădire construită de Doamna Stanca la sfârșitul secolului al XVI-lea. Mai târziu, la începutul secolului al XIX-lea, cărturarul Dinicu Golescu și consulul britanic la București, Effingham Grant, au dat conacului forma actuală.

În prezent, Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală' Conacul Golescu-Grant' este un spațiu dedicat educației nonformale și excelenței artistice, unde copiii din Sectorul 6 își urmează pasiunile. Clădirea are statut de monument istoric, fiind înscrisă în patrimoniul național.

Sunt așteptați la evenimentul din 3 septembrie 2015, cei mari, dar mai ales cei mici, începând cu orele 18.00, pentru a intra în atmosfera de vrajă a legendei Bucureștilor și pentru a primi în dar, la finalul poveștii, câte un titirez, simbol al magiei pe care fiecare o poartă cu el, dar și îndemn de a 'lua cu sine' povestea și a păstra vii, cât mai mult timp în memorie, valorile dobândite.

Serviciul Relații cu Mass-