20 ianuarie 2022

Bucureștiul se pregătește să intre în scenariul galben

Close up desaturated color image depicting a sad, depressed-looking woman in her 30s, and of caucasian ethnicity, looking of a rain-soaked window with her hands pressed to the glass. The image was taken during the Covid-19 pandemic during lockdown, and the image illustrates a mental health concept, as well as a domestic abuse concept. Room for copy space.

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Valul 4 al pandemiei se resimte deja în România de câteva săptămâni.
Incidența de infectare în București a ajuns la 2,05 la mia de locuitori.

Astfel, în aceste condiții Capitala urmează să intre în scenariul galben. Asta înseamnă că revin anumite restricții printre care purtarea măștii în aer liber în spațiile aglomerate sau funcționarea restaurantelor și cafenelelor la capacitate de 70 la sută.

În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane.

Decizia ar urma să fie luată într-o ședință a Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă care urmează să se întrunească în acest sens în cursul acestei zile.

În acest moment Bucureștiul se află în scenariul verde. Joi, valoarea acestui coeficient era 1,93, fiind înregistrate 604 cazuri noi de COVID-19.