Publicat: 22 Ianuarie, 2015 - 12:43
Share

Cu ocazia Zilei Unirii, soliștii Operei Comice pentru Copii, alături de tinerii muzicieni Matei Bucur Mihăescu (pianist și compozitor) şi Octavian Ioan Pîrlea (violonist) vor susține un concert - lecție dedicat copiilor, marcând astfel împlinirea a 156 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
     Cu acest prilej, va fi inaugurat și noul pian Kawai care va acompania de acum spectacolele instituției. 
     Evenimentul are loc sâmbătă, 24 ianuarie, la ora 11, în Foaierul Alb al Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16. 
     Biletele se achiziționează prin rețeaua bilete.ro.
•    
     “Un moment istoric precum Unirea Principatelor rămâne întipărit în memoria generațiilor întregi de români și merită sărbătorit an de an, cu fastul ce i se cuvine. Bucuria Unirii este însă, pentru noi, prilej dublu de sărbătoare, întrucât inaugurăm, cu această ocazie, pianul Kawai ce va însoţi de acum înainte spectacolele desfășurate la Opera Comică pentru Copii. Vă invit să luați parte la acest concert extraordinar și să rememorăm, împreună, cu emoție, o zi însemnată din istoria neamului nostru”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției.
Programul concertului extraordinar include lucrări cunoscute ale unor mari compozitori: Giacomo Puccini, W. A. Mozart, Gaetano Donzetti, George Enescu, Tiberiu Brediceanu și alţii. 
Soliştii Operei Comice pentru Copii care vor evolua în cadrul evenimentului sunt Ioana Bitere (soprană), Raluca Oprea (soprană), Vicențiu Țăranu (bariton) și Daniel Filipescu (tenor), acompaniați la pian de Mădălina Florescu și Adela Lorincz.
•    
Musicalul  ”O noapte furtunoasă” pe scena Operei Comice pentru Copii

     Până la sfârșitul lui ianuarie, continuă reprezentațiile unuia dintre cele mai îndrăgite și longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasă”. În regia lui Mircea Diaconu, celebra piesă scrisă de I.L. Caragiale este adaptată publicului tânăr, rămânând an de an în actualitate. "(…) sunt ani mulți de când se joacă pe scena Operei Comice pentru Copii. Meritul pentru succesul piesei este al trupei care izbutește să mențină spectacolul la fel de proaspăt ca la premieră.",  declara Mircea Diaconu, regizorul piesei.
“Promovarea valorilor românești este o datorie de onoare pe care ne-o asumăm cu responsabilitate și o îndeplinim cu drag. Piesa unui remarcabil dramaturg român, regizată de un mare actor român, pentru cel mai îndrăgit public român: copiii noștri - aceasta este <<noaptea furtunoasă>> și actuală pe care vă invit să o vizionați la Opera Comică pentru Copii.”, a spus Felicia Filip, managerul instituției.
     Conducerea muzicală îi aparține lui Ciprian Teodorașcu, iar scenografia, care construiește subtil atmosfera Bucureștilor de altă dată, poartă semnătura Vioricăi Petrovici.

     Iată PROGRAMUL reprezentațiilor lunii ianuarie cu musicalul “O noapte furtunoasă”:
Luni:          26 februarie, orele 11.00 
Marți:        27 februarie, orele 11.00 și 13.00
Miercuri: 28 februarie, orele 11.00 

     Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro.

     Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește trei noi producții: ”Peter Pan” (musical, premiera pe 13 februarie 2015), ”Flautul fermecat” (operă, premiera  pe 24 aprilie) și ”Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie). 
•    
     Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga peste 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.