7 august 2022

Budăi și iar Budăi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Întrebat cu cît vor fi impozitate pensiile speciale ale militarilor, ministrul Muncii Marius Budăi a spus:
-” Eu nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale şi nu cred că vor intra aici”.

Militarii apără țara de dușmani. Pensiile lor nu sunt speciale și nici contributive. Sunt pensii să le zicem patriotice. Adică meritate prin sensul superior al muncii. Adică super-speciale.

Nici pensiile lucrătorilor din SRI nu sunt speciale. Și ale lor sunt meritate și au un sens superior. Și ei sunt militari în civil și apără țara de dimineața pînă seara, inclusiv noaptea cînd mai vorbim la telefon. Pensiile lor sunt și ele super-speciale. Nici de ele nu ne poate atinge.
Și pensiile celor în STS sunt super-speciale. Și ele sunt militare. Și cei din STS servesc patria. Și ale lor sunt super-speciale. Nu ne putem atinge de ele pentru că am ofensa armata și datoria ei sfîntă de a apăra țara, inclusiv în spațiul virtual sau pe calea undelor.
Și pensiile SPP-iștilor sunt speciale. Și ei sunt militari și ei apără și păzesc. Și nu putem face diferențe între servicii, mai ales că se numește Serviciu.

Să numai vorbim de SIE. Și ale acestora ca și ale tuturor militarilor nu sunt speciale. Sunt patriotice, au un sens superior. Sunt super-speciale.
Dar pensiile polițiștilor cum sunt? Tot patriotice, tot cu interese superioare. Tot super-speciale. Adică nu se taie și nu se impozitează. Și eu apără legea, ordinea și cetățeanul. Adică țara.
Dar pensiile jandarmilor cum sunt? Ca ale polițiștilor! Nu sunt și ei un serviciu care asigură ordinea?
Dar pensiile judecătorilor și ale procurorilor cum sunt? Nu pe munca, pe cinstea și pe serviciul lor se bazează dreptatea și funcționarea justiției? Nu ne putem atinge de ele pentru că sunt patriotice, superioare, țin de esența funcționării statului de drept.
Pensiile țăranului român sunt ”speciale” în sensul că sunt prea mici. Mai corect spus, inexistente. Ele trebuie impozitate la sînge, înainte ca deținătorii să moară de foame.
Și pensia frizerului din colț este specială. A țăcănit toată viața din niște foarfeci și a luat și ciubuc! Trebuie să fim drepți și principiali, tovarăși!
Pe acesta chiar trebuie să-l impozităm la sînge, tovarăși!?