Publicat: 9 Aprilie, 2019 - 15:25

Ţigări de contrabandă, ascunse în podeaua și plafonul unui autoturism

 

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier a descoperit 97.600 de ţigarete, de proveniență duty-free, pe care un cetățean din R. Moldova a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în podeaua și plafonul autoturismului pe care îl conducea.

În ziua de 09 aprilie a.c., în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova, G.S., în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Renault, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în spații special amenajate, în podeaua și plafonul autoturismului, 97.600 de ţigarete (4.880 de pachete), de proveniență duty-free.

 Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 4.392 de lei şi a autoturismului, în valoare de 18.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

 

 

Un permis de conducere fals și trei infracțiuni

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

 

În data de 08 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul din R. Moldova V.V., în vârstă de 29 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, persoana în cauză a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "B", "C","D", "BE", "CE" și "DE".

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals și că V.V. figurează în bazele de date ale autorităților din R. Moldova ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile "B" și "C".

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat permisul de conducere prezentat la control în anul 2015, prin intermediul unui conațional.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.       

 

La volan sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deşi era în stare de ebrietate.

 

În data de 08 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari I.T.P.F. Iaşi au oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Zaboloteni, județul Iaşi, un autoturism marca Volkswagen Touran, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român P.A., domiciliat pe raza județului Iaşi.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost dus la sediul Serviciului Rutier Galaţi în vederea testării cu aparatul etilotest. Rezultatul testării bărbatului a fost de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: