7 decembrie 2021

Bulevardul Tomis (Constanţa) devine în weekend cea mai mare terasă ‘Constanţa coffee break’

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În acest weekend, începând de sâmbătă de la ora 08,00 şi până duminică la ora 23,00, bulevardul Tomis din Constanţa, între bulevardul Ferdinand şi strada Traian, se va transforma într-o mare terasă la care constănţenii şi turiştii pot savura o cafea şi, deopotrivă, într-un spaţiu în care se pot plimba, pot merge cu role, biciclete, trotinete ori pot juca diferite sporturi.

Potrivit Primăriei, „Constanţa coffee break” ia startul în acest sfârşit de săptămână, oferindu-le constănţenilor şi turiştilor care aleg ca destinaţie de vacanţă litoralul posibilitatea să savureze o cafea chiar pe bulevardul Tomis.
”După un an de restricţii cauzate de pandemie, iubitorii de mişcare şi petrecut timpul în aer liber au ocazia să participe la o serie de activităţi organizate în zona centrală a oraşului”, precizează sursa citată.

De asemenea, zona de promenadă de pe bulevardul Tomis va găzdui demonstraţii de baschet oferite de sportivi constănţeni sâmbătă şi duminică, între 17,00 şi 20,00.

Totodată, vineri a început numărătoarea inversă pentru „Jardin Urbain par Festival du Bonheur”, o combinaţie perfectă între un festival gastronomic şi un boutique-festival de muzică electronică, informează Primăria.

Evenimentul debutează vineri, începând cu ora 16,00, în Parcul Arheologic.

”Timp de 3 zile vizitatorii pot experimenta ultimele tendinţe în materie culinară într-un cadru special amenajat, cu zone de relaxare, spectacol de lumini şi muzică bună asigurată de DJ autohtoni. Cele mai bune foodtruck-uri din România vor oferi o paradă a savorilor. Surprizele vor continua cu o expoziţie de maşini de epocă organizată la monumentul Victoriei şi cu o paradă de costume”, anunţă Primăria Constanţa.

Transformarea bulevardului Tomis în zonă de promenadă impune unele restricţii de circulaţie.

Astfel, conducătorii auto care tranzitează centrul oraşului pot folosi rutele alternative: bulevardul Tomis – bulevardul Ferdinand – strada Mihai Viteazu, bulevardul Tomis – strada Traian, respectiv bulevardul Tomis – bulevardul Ferdinand – strada Ecaterina Varga – strada Negru Vodă – strada Traian.

Proiectul „Constanţa coffee break” vizează reducerea accesului auto în centrul oraşului şi, totodată, oferă o şansă pentru revitalizarea economiei locale, prin redeschiderea şi extinderea locaţiilor existente pe acest tronson, menţionează administraţia locală.

Primăria reaminteşte că oricine doreşte se poate imuniza, fără programare, cu vaccinul Pfizer-BioNTech, precum şi cu vaccinul Johnson& Johnson în Parcul Arheologic.

Centrul de vaccinare va funcţiona în perioada 9 – 11 iulie, între orele 16,00 – 20,00. Persoanele care doresc să se vaccineze, constănţeni sau turişti, trebuie doar să prezinte un document de identitate valabil (carte de identitate/paşaport).