Publicat: 28 Ianuarie, 2020 - 12:20
Share

Şcolile au fost închise la Sofia, în urma epidemiei de gripă. În mai multe orașe s-au înmulțit cazurile de îmbolnăvire, în special în unitățile de învățământ.

Toate cele 273 de școli din Sofia au fost închise. Elevii revin la școală pe 6 februarie. Cel puțin așa se speră, dar dacă situația nu se îmbunătățește, e posibil ca suspendarea cursurilor să continue.

Dr. Veselka Moncheva, Inspectoratul sanitar regional: "În ultimele zile, numărul cazurilor de gripă şi de afecţiuni respiratorii s-a triplat. În acest an, gripa se răspândeşte mai ales în rândul copiilor de la zero la 4 ani şi de la 5 la 14 ani".

Spitalele au anulat orele de vizită din cauza gripei.

Și intervențiile chirurgicale au fost amânate, iar oamenilor li se cere să nu vină la clinici și spitale decât în cazuri urgente. Cei bolnavi de gripă trebuie să stea în casă, să evite să iasă în locuri aglomerate, întrucât există riscul să-i contamineze și pe ceilalți.

Potrivit medicilor, în acest sezon gripa e mai agresivă, în special la copii și la grupa de vârstă 20-40 de ani, la care complicațiile pot fi diverse forme de pneumonie.

Tag-uri Geo: