Publicat: 24 Ianuarie, 2018 - 17:32

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu prezintă marţi, 30 ianuarie, de la ora 18:00, premiera spectacolului "Wanda" în regia lui Radu Apostol. 

"Probabil cel mai aşteptat eveniment teatral al acestui sezon, spectacolul "Wanda" marchează o piatră de temelie în repertoriul teatrului nostru prin capacitatea de a emoţiona şi de a deschide imaginaţia publicului spre empatie şi solidaritate. Am fost norocoşi să aducem împreună o echipă atât de creativă care să monteze acest spectacol la Sibiu!", a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Pornind de la romanul "O sută de rochii" de Eleanor Estes, Mihaela Michailov şi Radu Apostol au creat un scenariu captivant, ce surprinde o poveste impresionantă despre sărăcie, xenofobie şi marginalizare din perspectiva unor copii. În centrul acestei poveşti se află Wanda Petronski, o fetiţă de origine poloneză, care e ridiculizată de colegii ei pentru că poartă în fiecare zi aceeaşi rochie albastră. Wanda pretinde că are o sută de rochii acasă, dar cu toţii ştiu că nu e aşa şi nu se opresc să o umilească. Iar când vor realiza că ar trebui să îşi ceară scuze, va fi deja prea târziu. Montarea lui Radu Apostol explorează puterea cuvintelor şi atitudinilor, punând sub lupă resorturile ce stau la baza unor reacţii colective. "Povestea lui Eleanor Estes, atât de frumos tradusă de Lavinia Branişte are la bază o întâmplare reală. Autoarea, copil fiind a asistat impasibilă la o suită de acţiuni de hărţuire a unui copil polonez, emigrat cu familia sa în Statele Unite.", completează regizorul spectacolului. În 2007, romanul autoarei americane a fost inclus în "Top 100 Cărţi pentru Copii" al Asociaţiei Naţionale pentru Educaţie din SUA. 

Producţia Teatrului "Gong" din Sibiu este recomandată copiilor şi adolescenţilor cu vârsta peste 10 ani. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi jumătate şi îi reuneşte în distribuţie pe actorii Anton Balint, Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Paul Bondane, Barbara Crişan, Sebastian Gîlca, Raluca Pavel, Adrian Prohaska şi Alexandra Ioana Şerban.

Substraturile poveştii sunt articulate prin scenografia arhitectei Gabi Albu şi susţinute de muzica originală creată de Sebastian Androne, ilustraţiile Alexandrei Stoica, grafica şi video mapping-ul semnat de Daniel Gheorghiu. Producţia se mai bucură, de asemenea, de contribuţia coregrafei Silvia Călin, precum şi de participarea Corinei Găgeanu în procesul de documentare. Echipa tehnică a spectacolului este formată din Claudiu Rusu (sunet), Stelian Ciora (lumini), Andrei Arjoca (video), Lucian Ducu (manevre culise), Emil Predescu (manevre culise), Patrick Voicu (manevre culise), Claudia Benchea (ateliere), Diana Popa (ateliere), Adrian Vlad (ateliere) şi Viorica Costin şi Stela Matioc (regizori tehnic).

"Wanda nu e un spectacol despre victime. E un spectacol despre puterea de a nu mai repeta un rău făcut. E un spectacol despre nevoia de-a opri ceva. şi de a schimba ceva. E un spectacol despre acele cuvinte care se pot transforma în acţiuni solidare.", a mai adăugat Mihaela Michailov. 

Spectacolul va mai fi prezentat publicului larg vineri, 2 februarie, de la ora 18:00, precum şi în matineu, exclusiv pentru grupuri organizate, zilnic în perioada 31 ianuarie - 2 februarie.

Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri - vineri 11:00 - 18:00, sâmbăta 10:00 - 18:00, duminica 10:00 - 14:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Preţul unui bilet este de 9 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziţionate online şi în reţeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

WANDA

DRAMATIZARE ŞI ADAPTARE de Mihaela Michailov şi Radu Apostol, după "O sută de rochii" de Eleanor Estes, traducerea de Lavinia Brănişte

REGIA: Radu Apostol; SCENOGRAFIA: arh. Gabi Albu; COREGRAFIA: Silvia Călin;

MUZICA: Sebastian Androne;

ILUSTRAŢII: Alexandra Stoica; GRAFICA & VIDEO MAPPING: Daniel Gheorghiu;

DOCUMENTARE: Corina Găgeanu; în DISTRIBUŢIE: Anton Balint, Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Paul Bondane, Barbara Crişan, Sebastian Gîlca, Raluca Pavel, Adrian Prohaska, Alexandra Ioana Şerban;

spectacol recomandat celor cu vârsta peste 10 ani

durata: 1h 30 min (fără pauză)

preţ bilet: 9 lei (tarif unic)
 

Tag-uri Nume: