27 septembrie 2022

BUNĂ ZIUA, DOAMNA DICTATURĂ!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Așa s-a exprimat conducerea Uniunii Europene la adresa Ungariei , mai ales la adresa lui Viktor ORBAN și a partidului său FIDESZ , partid din care face parte și doamna Katalin Eva NOVAK  , președinte al Republicii Ungare și care ne va vizita Țara în data de 7 septembrie a.c. Doamna NOVAK este născută în data de 6 septembrie și cu această ocazie să îi urăm oaspetelui nostru care de astă dată va veni la noi în vizită oficială : Bun venit și La Mulți Ani  !

Revenind la ORBAN și FIDESZ, UE a afirmat recent că Ungaria nu mai este stat de drept , că drepturile și libertățile cetățenilor maghiari sunt încălcate și că guvernul de la Budapesta împreună cu regiunile autohtone au instaurat o corupție puternică ; în acest sens UE l-a dat ca exemplu pe prietenul lui V. ORBAN  , multimiliardarul Meszaros , care acum zece ani era doar un instalator de gaze iar astăzi este putred de bogat, banii provenind din achizițiile publice aranjate și trucate de prietenul său politicianul și șeful FIDESZ . În accepțiunea UE ORBAN și “clanul” său sunt infractori care au deturnat sume imense de la bugetul european… și care nu permit Parchetului European condus de L.C. KOVESI să investigheze presupusele fraude.

În acest sens KOVESI a cerut puteri sporite, invocând faptul că actualele norme și prerogative nu îi permit o deplină mișcare în anchetarea unor spețe ca cele din Ungaria.  V. ORBAN face uz și abuz de dreptul de Veto al Ungariei în cadrul comisiilor și ședințelor UE și blochează astfel adoptarea unor hotărâri ale Bruxelles-ului . Acest fapt este criticat dur de UE care se gândește să schimbe regulile și regulamentul de functionare ale Uniunii … arătând cu degetul spre Ungaria dar și spre Polonia … care se opun controlului cum sunt folosite fondurile europene alocate acestor două țări .

Atât timp cât Grupul de la Vișegrad va uza de dreptul lui de Veto , ORBAN  își poate permite să persifleze UE și să își bată joc de toate deciziile transmise de la Bruxelles .  Se știe că UE funcționează lent , dar eficient … astfel că pot afirma că în curând Ungaria și Polonia vor fi sancționate drastic . Câteva voci din Parlamentul European au afirmat că se poate ajunge chiar la excluderea celor două țări din cadrul UE .

Misiunea urgentă a UE este de a-i îmblânzi pe liderii polonezi si maghiari  , care fac politică separată,  una naționalistă care să mascheze corupția extinsă în toate zonele de activitate ale statelor respective . Articolul 7 din statutul UE spune că   „Statele care nu respectă directivele sunt supuse amendării , sancționării și chiar excluderii”.

O justiție întârziată nu mai are efecte puternice , nu prea mai este justiție… de aceea UE accelerează pe acest palier și în această direcție.  Ungaria este astăzi primul stat comunitar ajuns să fie judecat și posibil pedepsit de UE … care are în vedere și alte aspecte pe care Ungaria le-ar fi ignorat și/sau încălcat .

În acest context doamna președinte al Republicii Ungare va face o vizită la București,  unde va avea întâlniri cu preşedintele român IOHANNIS  , cu primul ministru CIUCĂ dar și cu vicepremierul HUNOR , șeful UDMR . O chestiune care sigur va fi discutată la Cotroceni  va fi cea a implicarii statului maghiar în România cu impact asupra minorității maghiare din Ardeal . Cu speranța că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, din acest colț al agenției de presă AMOS , urez Bun venit delegației maghiare care va veni pe 7 septembrie la București…