Publicat: 5 Ianuarie, 2018 - 14:04

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, 950 diverse bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 170.000 lei, dacă ar fi fost originale.

În data de 05.01.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Călăraşi. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, cu reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 950 diverse bunuri (jucării şi produse de mobilier pentru copii), ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 170.500 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

190 kilograme de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit plase monofilament în lungime de aproximativ 600 de metri şi aproximativ 190 kilograme peşte abandonate într-un atelaj hipo.

În data de 04.01.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au descoperit, abandonate într-un atelaj hipo, pe malul lacului Razelm, judeţul Tulcea, 186 kilograme peşte şi plase monofilament în lungime de aproximativ 600 metri.

Deoarece nu au fost identificate persoane în zonă, au fost demarate cercetări în vederea identificării persoanelor cărora le aparţine atelajul hipo, cantitatea de peşte şi plasele monofilament.

Peştele a fost predat unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de 'deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte' şi 'producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament'.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Subinspector de poliţie Maria Alexandra CÎRSTEA

Tag-uri Nume: