29 noiembrie 2021

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 25.000 lei, confiscate la P.T.F. Vama Veche

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 25.000 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute.

În data de 05.06.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autoturism, înmatriculat în România, condus de o persoană de sex masculin, cetăţean român, având ca pasager o femeie, cetăţean român.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele pasagerului, 144 articole vestimentare şi accesorii care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Aceasta a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deţine documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Toate produsele, în valoare de peste 25.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Peste 174 kilograme de peşte,depistate de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au depistat, în zona de competenţă, unelte de pescuit amplasate în zona Canalului Sulimanca, care conţineau o captură de peste 174 kilograme de peşte.

În data 05.06.2021, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu în zona Canalului Sulimanca, au descoperit în apă o unealtă de pescuit tip vintir. Deoarece ne aflăm în perioada de prohibiţie, s-a procedat la scoaterea vintirului din apă, constatându-se astfel că în plasă exista o captură semnificativă de peşte prinsă în respectiva unealtă.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că erau 174 kilograme de peşte capturate din specia somn, care au fost predate unei societăţi de profil.

Poliţiştii de frontieră derulează verificări în vederea identificării persoanelor implicate, in cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie „, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. e din OUG 23/2008, coroborat cu Ordinul MADR/MMAP nr. 58/462/2021 – privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii in anul 2021.

Autoturism căutat de autorităţile din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Midia au descoperit un autoturism căutat de către autorităţile din Italia, care era în posesia unui cetăţean român.

În data de 04.06.2021, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Midia au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competenţă. Astfel, pe raza municipiului Constanţa, a fost identificat un autoturism, marca Audi, model Q7, în posesia unui cetăţean român în vârstă de 34 ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind semnalat bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

La cercetări, posesorul autoturismului a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este căutat de către autorităţi.

Autoturismul, evaluat la peste 127.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.