Publicat: 10 Mai, 2017 - 16:09

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China peste 4.500 bunuri diverse, produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 245.000 lei, dacă ar fi fost originale.

În data de 09.05.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza județului Iași. Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român, în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul pe raza județului Iași.

În urma controlului au fost descoperite 4.572 bunuri diverse (jucării, obiecte de uz casnic), ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 245.500 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Subinspector de poliție

Alexandru ION