Publicat: 15 Decembrie, 2017 - 19:02

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, 450 proiectoare lumini pentru exterior, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 14.12.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti. Administratorul societăţii comerciale în cauză este cetăţeanul român A.A., în vârstă de 56 de ani, cu reşedinţa pe raza municipiului Călăraşi.

În urma controlului au fost descoperite 450 bucăţi proiectoare lumini pentru exterior, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare aproximativă de 82.800 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Armă cu aer comprimat şi muniţie, fără documente legale, descoperite de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Ostrov
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Ostrov un bărbat, care a încercat să introducă ilegal în ţară o armă cu aer comprimat si două cutii cu muniţie pentru armă, fără documente legale.

În data de 15.12.2017, în jurul orei 03.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul ucrainean B.N., în vârstă de 38 de ani, aflat la volanul microbuzului marca Opel, model Vivaro, înmatriculat în Ucraina.

Astfel, lucrătorii noştri au descoperit printre bagajele acestuia, într-o pungă neagră, o armă cu aer comprimat, fără pat şi două cutii cu muniţie pentru armă, fără a avea autorizaţie pentru procurare, deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor, declarând că le-a achiziţionat din Turcia, de la un magazin de specialitate.

Arma cu aer comprimat, precum şi cele două cutii cu muniţie pentru armă, au fost ridicate în vederea expertizării, urmând a fi predate la Seviciul Arme şi Muniţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de detinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Agent principal de poliţie
Ionela PASAT

Tag-uri Nume: