Publicat: 21 August, 2018 - 14:14

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din Statele Unite ale Americii, pantofi sport în valoare de aproximativ 300.000 lei, susceptibili a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

În data de 20.08.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit efectuat în baza analizei de risc, de către lucrătorii vamali, la un container sosit din Statele Unite ale Americii, având ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Iaşi. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Iaşi.

În urma controlului, au fost descoperite 930 perechi de pantofi sport, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 299.460 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Comunicat de presă - Garda de Coastă

Tag-uri Institutii: