Publicat: 8 August, 2018 - 19:00
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul unei acţiuni specifice, desfăşurate pe raza localităţii de frontieră Bohotin, au descoperit ascunse într-un autocar, 6.000 ţigarete şi 70,5 litri de băuturi alcoolice de provenienţă R. Moldova.

În data de 08 august a.c., în jurul orei 01.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de compentenţă, a oprit în trafic, pentru control, pe DN 28, care face legătura între Iaşi şi Albiţa, în apropierea localităţii Bohotin, un autocar marca Mercedes, înmatriculat în România, condus de Constantin F., în varstă de 41 de ani, cu cetăţenie romană şi R. Moldova.

          În urma unui control sumar efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit, pe podeaua de pe puntea superioară, sub scaunele pasagerilor, acoperite cu mocheta din interiorul autocarului, cantitatea de 6.000 ţigarete (300 pachete) de provenienţă R. Moldova.     Autocarul a fost condus la sediul sectorului pentru efectuarea unui control amănunţit, în urma căruia, în compartimentul dormitor, destinat odihnei şoferului, a fost descoperită şi cantitatea 70,5 litri de băuturi alcoolice.

          Cu privire la cele constatate, Constantin F. a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa bunurilor descoperite.

Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de 6.635 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

 

Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, asupra unui bărbat, un permis de conducere fals, ce fusese procurat de la un cetăţean ucrainean, cu intenţia de a lucra ca şofer în Cehia.

În data de 07 august a.c., în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în România, pasager într-un microbuz marca Mercedes Vito, înmatriculat în Cehia, cetățeanul din R. Moldova Nicolae R., în vârstă de 34 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia fraudei documentare, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperit, asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoriile A, B şi C.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit documentul de la o persoană de sex masculin de origine ucraineană, ale cărei date de identificare nu le cunoaște şi intenţiona să îl folosească în Cehia, unde intenţiona să se angajeze ca şofer, dar nu deţinea permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Fără permis de conducere la volanul unui autoturism

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean R. Moldova care conducea un autoturism, deşi nu deţinea acest drept.

În data de 08 august a.c., în jurul orei 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, Nicolae G., cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 22 de ani, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în România.

Deoarece la controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motivând că l-a uitat acasă, lucrătorii noştri au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit faptul că Nicolae G. nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a condus autoturismul deoarece spera că la controlul de frontieră nu îi va fi solicitat permisul de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tag-uri Geo: