Publicat: 7 Februarie, 2012 - 13:12
Share

Chiar daca premierul desemnat trudeşte din greu întâlnindu-se cu reprezentanţii partidelor din coaliţie, pentru a negocia componenţa noului Executiv, toată lumea crede că el a primit deja (aproape) toate mutările în plic, de la Cotroceni.


Primele instrucţiuni i-au vizat pe miniştrii actuali, pe care - totuşi - nimic nu parea ca i-ar putea clinti. Era vorba mai întâi despre "greii" PDL - Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Cătălin Predoiu la care se adaugau"reformatorul" Funeriu şi "recuperatorul" Orban.


A doua categorie era compusă din reprezentanţii partidelor aliate - UDMR şi UNPR - care nu pot fi mişcaţi decât cu preţul destabilizării întregului edificiu.
Posturile vacantate pareau a fi, în linii mari, cele de la portofoliile în care baronii locali şi-au împins reprezentanţii la remanierea parţială din Septembrie 2010: Industria (Ariton), Agricultura (Tabără), Comunicaţiile (Vreme), Finanţele (Ialomiţianu), Internele (Igaş). Dintre numele vehiculate ca posibili înlocuitori, cele mai autorizate par a fi al trezorierului Bogdan Drăgoi (la Finanţe), al Andreei Vass (la Industrie) şi al lui Cristian Boureanu (la Telecomunicaţii). Pentru Agricultură ar fi fost vizat fostul secretar de stat, actualul parlamentar Rădulescu, iar pentru Interne, Berca. Evident, cu excepţia lui Drăgoi, care n-a fost încă înregimentat, toţi candidaţii aparţineau PDL-ului.

Dar, pe la orele pranzului au parvenit informatii ca democratii chiar ar lucra la aceste liste si ca s-ar fi votat pentru inlocuirea tuturor ministrilor, indiferent cat de grei ar fi - lucru ce ar da o satisfactie - e drept , platonica - stolului de papagali proveniti din remanierea din Septembrie 2010


În această seară, însă, la ora 20.00, premierul desemnat va face lumină şi în această problemă şi vom şti cu ce echipă nouă/veche, pleacă la drum.