30 iunie 2022

Bursierii Fundaţiei Regale Margareta a României prezintă prima expoziţie de arte vizuale şi un recital la Elite Art Gallery

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 29 martie – 2 aprilie, Fundaţia Regală Margareta a României împreună cu Elite Art Gallery organizează expoziţia „Identităţi”, eveniment de debut pentru tinerii artişti vizuali şi muzicieni selectaţi ca bursieri ai programului naţional „Tinere Talente”, ediţia 2021.

Evenimentul „Identităţi” face parte dintr-o serie de acţiuni de afirmare şi de promovare a celor 30 de tineri artişti aflaţi la început de drum, susţinuţi în dezvoltarea lor artistică pe parcursul anului 2021 de Fundaţia Regală Margareta a României.

15 bursieri artişti vizuali vor expune lucrări din domeniile pictură, grafică, fotografie, arte textile şi design vestimentar, pentru a transmite publicului iubitor de artă şi de frumos talentul şi mesajul lor artistic. Evenimentul are un caracter intergeneraţional, expoziţia tinerilor artişti fiind completată de lucrări realizate de artistul vizual Ileana Dana Marinescu, mentor în cadrul programului „Tinere Talente”.

Ileana Dana Marinescu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, are o îndelungată şi bogată activitate expoziţională în galerii din România şi din străinătate, iar lucrările sale se găsesc în colecţii private din lumea întreagă.

Atmosfera evenimentului va fi întregită de un recital de muzică clasică susţinut de trei dintre noii bursieri Tinere Talente: Eleonora Bordînc – violoncel, Mircea Dumitrescu – vioară şi Ovidiu Pintilie – chitară. Recitalul va fi transmis pe pagina de Facebook a programului Tinere Talente.

Expoziţia „Identităţi” va fi deschisă în perioada 29 martie – 2 aprilie, zilnic între orele 11-17, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti.

Profilele artiştilor vizuali care expun pot fi consultate aici https://www.tineretalente.org/index.php/bursieri/

În luna ianuarie a acestui an, Fundaţia Regală Margareta a României a organizat o selecţie naţională adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, care studiază la instituţiile de învăţământ vocaţional din ţară şi care provin din familii cu venituri reduse. În urma evaluării realizate de către juriul de specialitate, 30 de tineri artişti au devenit bursieri ai programului Tinere Talente. Pe parcursul anului 2021, aceştia vor beneficia de un sprijin complex constând în burse dedicate dezvoltării artistice, sesiuni de mentorat intergeneraţional şi masterclass-uri, precum şi promovarea actelor lor artistice.