Publicat: 9 Decembrie, 2013 - 12:42

Consecvent tradiției sale de 15 ani de reflectare a realităților economice din mediul de afaceri românesc, Business Review organizează Romanian Investors Forum (RIF), eveniment anula dedicat spiritului antreprenorial, companiilor și antreprenorilor români care au reușit să se impună, prin succesul afacerilor lor, pe piața locală sau pe cea internațională.

Evenimentul va avea loc luni, 9 decembrie 2013, începând cu ora 17:00, la Hotel Pullman, sala New York.

Astfel, Business Review sarbatoreste in aceasta seara mediul de afaceri roman si spiritul sau antreprenorial, prin recunoasterea succeselor obtinute de companiile romanesti in urmatoarele categorii:
Inovatie: Insoft Development&Consulting; MB Telecom; Teamnet
Resurse Umane: Agricola; Dedeman
Investitii/Piata de capital: Dedeman; RCS-RDS; Dorinel Umbrarescu; Comfert; Romgaz

Temele puse în discuție vor aborda probleme importante desprinse din realitatea anului 2013: Strategii de susținere a mediul de afaceri și a antreprenorilor; Redresarea pieței de capital din România – listări de succes ale companiilor cu capital de stat; Soluții de finanțare pentru IMM-uri și antreprenori; Reconstrucția coloanei vertebrale a economiei - IMM-urile și lanțul valoric local; Particularitățile culturii locale de afaceri și factorul uman. Ce tipuri de antreprenori sunt românii?

Printre invitații care vor dezbate aceste subiecte se vor afla personalități ale mediului de afaceri din România și anume: Anca-Laura Ionescu (Secretar de stat, Ministerul Economiei), Marinel Burduja (Director Executiv, Atrium Capital), Ludwik Sobolewski (Director General, Bursa de Valori București), Ovidiu Chiorean (Managing Partner Investment Banking, Crosspoint), Ion Sturza (CEO, Fribourg Capital), Mihai Ionescu (Secretar General, Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România, ANEIR). Discuțiile vor fi moderate de către Florin Pogonaru, Președinte și Cristian Pârvan, Vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

"2013 a fost cu siguranță un an bun pentru Bursa de Valori București și pentru piața de capital românească, în termeni de oferte publice inițiale (IPO). Acesta este încă un pas spre acel statut de piață în curs de dezvoltare pe care dorim să-l atingem și un semn al dezvoltării noastre. De asemenea, facem demersuri pentru a reforma piața de capital, astfel încât să se alinieze la cele mai bune practici internaționale, pentru a facilita accesul investitorilor străini și a-i crește atractivitatea. Sunt încrezător în viitor. " declară Ludwik Sobolewski (Director General, Bursa de Valori București).

Cele mai importante concluzii de la acest eveniment vor fi incluse într-un proiect editorial special cu date despre mediul economic si de afaceri, împărțit pe mai multe industrii, precum și previziunile pentru 2014. Broșura va include, de asemenea, avize de la cele mai importante camere de comerț și departamente comerciale ale ambasadelor din România, fiecare dintre ele descriind domeniile de interes ale investitorilor specifici.

Pentru organizarea acestui eveniment important, Business Review se bucură de suportul partenerilor Qatar Airways și Crosspoint, precum și de colaborarea cu The British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) și Camera de Comert Italiana pentru Romania (CCIpR), Romanian Business Leaders.