Publicat: 23 August, 2016 - 15:32
Share

Partidul Național Liberal deţine un procent de 29% în intenția de vot a electoratului din București, pe locul al doilea după Partidul Social Democrat, care este cotat cu 43%, conform unui sondaj de opinie realizat de CURS, în perioada 11 - 19 august, la comanda PNL, a anunțat marți, într-o conferință de presă, Cristian Bușoi, șeful liberalilor bucureșteni.

"În această reuniune a fost prezentat sondajul pe București și a fost prezentat și rezultatul sondajului național, cel puțin la intenția de vot. Sondajul pe București a fost desfășurat între 11 și 19 august de Institutul CURS în București pe 800 de respondenți cu o marjă de eroare de sub 3%. Au rezultat câteva concluzii interesante de care vom ține cont în strategia noastră politică din această toamnă. (...) O să vă dau doar scorurile politice și câteva tendințe, restul datelor sunt chestiuni care țin de strategia noastră internă. (...) În ceea ce privește scorurile partidelor, în București sondajul a relevat următoarele rezultate: PSD — 43%, PNL — 29%, USR — 10%", a declarat Bușoi.

Întrebat cum stau în sondaj premierul și miniștrii tehnocrați, liderul PNL a spus că nu va prezenta procentele în privința lor.

"Tot ce vă pot spune (...) este că există o discrepanță foarte mare între premierul Cioloș și restul echipei guvernamentale. În timp ce premierul Cioloș se situează la cifre foarte bune, nu dau cifre, restul miniștrilor nu sunt nici foarte cunoscuți și nu au reușit încă să-și construiască un nivel de încredere comparabil măcar cu al premierului Cioloș sau cu al liderilor partidelor politice. E o realitate pe care o intuiam, dar care se confirmă cel puțin în București din acest sondaj de opinie", a mai spus Bușoi.

Cifrele sondajului pe Bucuresti:

PSD - 43

PNL - 29

USR - 10

Cifrele sondajului la nivel national:

PSD - 37

PNL - 31

USR - 4

Sondajul CURS pe Bucuresti a fost realizat în perioada 11-19 august, pe 800 de repondenți și are o marjă de eroare de +/-3%.