Publicat: 21 Mai, 2014 - 09:09
Share

Miercuri, 21 Mai, în ziua hramului Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la orele 12.00, primarul Cristian Popescu – Piedone va inaugura bustul domnitorului Constantin Brâncoveanu. 
Monumentul este amplasat în Sectorul 4, pe bd-ul care poartă numele marelui om de stat, minte luminată a acestui neam şi martir, jertfit pe altarul credinţei în Dumnezeu şi în valorile creştinismului, al cărui crez de suflet a fost, până în ultima clipă: "De legea creștină nu mă las, căci în ea m-am născut, am trăit şi în ea vreau să mor!”
    În contextul în care anul 2014 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul Brâncoveanu”, Primarul Cristian Popescu – Piedone a dorit ca, în numele comunităţii locale a Sectorului 4, să comemoreze 300 de ani de la martiriul marelui domnitor, al celor 4 fii ai săi, precum și a ginerelui său, sfetnicului său de seamă, decapitați la Istambul din ordinul Sultanului, pe 15 august 1714.
    Reproducând trăsăturile imortalizate în bronz ale celui care a preferat moartea sa şi a celor dragi, refuzând să se lepede de credinţa creştină, bustul reprezintă centrul amenajării peisagistice din interescţia bd-lui Constantin Brâncoveanu cu şos. Olteniţei, străjuind şi vorbind generaţiilor viitoare despre tărie de caracter, dragoste de neam şi de credinţă. 
    Costurile necesare realizării lucrărilor totalizează 45.000 de lei (inclusiv TVA), suma provenind de la Bugetul Local al Sectorului 4.