Publicat: 12 Iunie, 2018 - 13:05

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a deschis lucrările atelierului organizat pe durata a 2 zile de către Curtea de Conturi împreună cu Serviciul de sprijin pentru reforme structurale din cadrul Comisiei Europene, reprezentat de către Guilhem Blondy, responsabil politici management financiar public.

În cadrul discuţiilor, preşedintele Mihai Busuioc a subliniat necesitatea unei schimbări de viziune bazată pe transparenţă şi deschidere către dialog cu toţi factorii implicaţi la nivelul societăţii în gestionarea şi eficientizarea cheltuirii banului public în folosul cetăţeanului:

"Este mai important şi mai aproape de realitate să înţelegi cum te văd ceilalţi. Avem nevoie să facem o radiografie şi să identificăm nevoile reale ale Curţii de Conturi, pentru ca, ulterior, aceasta să devină instituţia modernă de care România şi Uniunea Europeană au nevoie".

Totodată, preşedintele Mihai Busuioc a vorbit şi despre nevoia întăririi rolului Curţii de Conturi a României în triunghiul responsabilităţii sociale, alături de Guvern şi de Parlament, prin creşterea calităţii rapoartelor şi îmbunătăţirea recomandărilor pentru instituţiile auditate.

Atelierul de lucru a avut drept obiectiv identificarea unor posibile teme care s-ar putea transforma în viitoare proiecte finanţate prin Programul de sprijin pentru reforme structurale în vederea reformării, modernizării şi îmbunătăţirii activităţii specifice Curţii de Conturi a României.

Din partea Serviciului de Sprijin pentru Reforme Structurale al Comisiei Europene, domnul Guilhem Blondy a prezentat standardele internaţionale de audit şi implementarea acestora de către Instituţiile Supreme de Audit Europene pentru cele trei domenii de interes pentru Curtea de Conturi a României: Metodologie de audit, Resurse Umane şi Comunicare.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţiei Municipiilor, Asociaţiei Oraşelor şi Asociaţiei Comunelor, reprezentanţi ai Autorităţilor de Management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ai Programului Naţional de Dezvoltare Locală, precum şi reprezentanţi ai Camerei Auditorilor Financiari şi Institutului Naţional de Administraţie.

Pe pagina de internet a Curţii de Conturi, în cadrul secţiunii Media/ Galerie Foto-Video, se regăsesc imagini din cadrul acestei întâlniri. Pentru vizualizarea acestora se poate accesa link-ul: http: //www.curteadeconturi.ro/Galerie.aspx
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: