Publicat: 29 Octombrie, 2012 - 20:38
Share

 


 Duminică, cei de la BZN au reuşit să-i facă pe fani să plângă, dar nu de tristeţe, ci de bucurie, olandezii au susţinând în Capitală un dublu-concert de zile mari, la care au participat mii de fani; dat fiind succesul de care s-a bucurat prima reprezentaţie anunţată, organizatorii au fost nevoiţi să mai programeze încă un concert, în aceeaşi zi.
 
Pe tot parcursul spectacolului, publicul a aplaudat şi a cântat alături de cei doi solişti ai formaţiei. Cu o orchestră compusă din 5 instrumentişti şi un backing vocals talentat, cei de la BZN au smuls atât aplauze frenentice de la spectatori cât şi lacrimi de bucurie. "Sunt nişte titani ai muzicii. Îi iubesc enorm şi îi ascult zilnic. Mă bucur că au revenit!", spunea un domn trecut de prima tinereţe, dar a cărui vioiciune şi bucurie se puteau citi în ochi. "Sunt idolii tinereţii mele. Când ascult melodia "Blue Eyes Blue Eyes" mă gândesc la un iubit de-al meu care avea ochii albaştri. Am aplaudat de mă dor mâinile. Am şi răguşit! Superb concert!", spunea cu melancolie în glas o cochetă doamnă de vreo 50 de ani.

Emoţionaţi din cale afară, fanii BZN au fost un public minunat pentru artiştii olandezi. Au primit zeci de buchete de flori, la un moment dat cineva din public punând pe scenă chiar o punguţă de cadou în care se afla o... palincă! Cei doi au primit-o cu bucurie, Jan fiind mai mult decât surprins şi amuzat de gest. Dar şi solistul a avut o surpriză pentru cei din public: Jan Kaiser a scos la un moment dat o hârtiuţă din buzunar şi a citit în română: "Suntem aici pentru că vă iubim!".

 Apoi i-a invitat pe toţi la dans şi, în acordurile piesei "Dance Dance", Annie a coborât de pe scenă şi a mers în public, care, evident, era în delir, cântând şi dansând împreună. Toţi cei aflaţi în sală nu au putut să nu remarce frumuseţea şi silueta perfectă a solistei trecute de 50 de ani. Nici Jan nu s-a lăsat mai prejos, acesta arătând o formă fizică de invidiat, dansând şi mişcându-se ca un adolescent.
Cei de la BZN au cântat atât hituri consacrate precum "Blue Eyes Blue Eyes", "Dance Dance", dar şi piese mai noi, făcând chiar o dedicaţie fanilor din România. Acesta a cântat împreună cu Annie un calup de melodii franţuzeşti. După toate aceste mici surprize, a urmat şi marea veste care i-a făcut pe fani să exalte de bucurie: BZN va mai susţine un concert la Bucureşti, pe 6 Decembrie! Acesta nu va fi la fel ca cel de pe 28 Octombrie, ci va fi unul dedicat sărbătorilor de iarnă!
Mai multe detalii vor fi anunţate chiar în zilele ce urmează.
Concertele BZN au avut loc pe 28 Octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, de la ora 16.00 şi de la ora 20.00, şi au fost organizate de Project Events în colaborare cu European Event Service.
Trupa BZN va susţine un concert şi în Constanţa, la Sala Sporturilor, pe data de 2 Decembrie.

Autor: Călin Angheluţă