Publicat: 24 Februarie, 2012 - 12:57
Share

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amânat, Vineri, pentru 29 Februarie, judecarea cererilor de suspendare şi de anulare a ordinului Ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I, depuse în instanţă de 80 de părinţi.

Avocatul parintilor, Mihai Radu, a declarat ca Ministerul Educatiei trebuia sa consulte societatea civila inainte de a da un asemenea ordin. Potrivit acestuia, ordinul prevede "o metodologie greoaie" si "reduce dreptul parintilor de a alege scoala copilului".

"Din punctul de vedere al Ministerului si al Guvernului a existat o problema cu procedura, in sensul ca nu ar fi fost indeplinita procedura de citare. Reprezentantul Ministerului Educatiei nu a fost pregatit pentru astazi (24 februarie - n.red.), in ciuda faptului ca joi au fost pregatiti cu declaratii oferite media in acest subiect. Acest ordin prevede o metodologie greoaie si reduce practic dreptul parintilor de a alege scoala copilului. Sunt 80 de parinti care au atacat ordinul pana in acest moment", a declarat Radu Mihai.

Pe 29 Februarie, la ora 15,00, Sectia de contencios administrativ fiscal a CAB va lua in discutie cererea parintilor de suspendare, in prima etapa, a ordinului Ministerului.