Publicat: 16 Mai, 2012 - 09:39
Share
"Blonda lui Boc" poate sta linistita in opozitie

Curtea de Apel Bucureşti a anulat raportul ANI care o acuza pe mama Andreei Paul de conflict de interese. Mărioara Vass a constestat în 23 Februarie raportul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare în cazul deciziei de a suspenda raportul de evaluare.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă a Consilierului local Vass Mărioara - mama  Andreeie Paul Vass.
 
Potrivit ANI, Vass Mărioara în calitate de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, a încălcat dispozițiile legale referitoare la conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât a încheiat un număr de două contracte în valoare de 21.180 LEI, între S.C. MAVAS M&G S.R.L. (societate în cadrul căreia VASS MĂRIOARA deține calitățile de administrator și asociat unic) și două unități de învățământ preșcolar, finanțarea acestor contracte fiind asigurată din bugetul inițial al Comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior. Vass Mărioara ar fi participat, în calitate de Consilier local, atât la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cât și la suplimentarea ulterioară a acestuia.

"În mod flagrant, niciuna dintre condițiile esențiale care trebuie întrunite în mod cumulativ pentru a se afla în situația unui conflict de interese nu au fost îndeplinite în acest dosar, nefiind nici măcar analizate prin raportul de evaluare care o viza pe mama mea. Au fost demontate toate concluziile raportului A.N.I., mijloacele de probă administrate în cauză dovedind fără echivoc lipsa oricărui conflict de interese.Raportul de evaluare al ANI a fost anulat. Presa partizana politic a titrat ca "eu sunt mama incompatibilitatilor economiei". O enormitate care nu cred ca o sa va suprinda ca o demontez in justitie. Abia am deschis sirul. Voi continua. Demnitatea si profesionalismul nu sunt bunuri vandabile politic", a declarat Andreeia Paul.