15 august 2022

Cadastrarea României continuă până la ultimul imobil

Land plot management - real estate concept with a vacant land on a green field available for building construction and housing subdivision in a residential area for sale, rent, buy or investment.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Perioada de derulare a Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) a fost extinsă până la finalizarea înregistrării sistematice a tuturor proprietăţilor din România. Hotărârea de Guvern nr. 836/2022 pentru modificarea şi completarea Hotărârii de Guvern nr. 294/2015 privind aprobarea Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară a fost publicată astăzi, 5 iulie, în Monitorul Oficial.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), gestionează Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, care prevede înregistrarea sistematică, gratuit pentru cetăţeni şi instituţii, a tuturor imobilelor din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Finanţarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional, şi din bugetele administraţiilor publice locale.

SERVICIUL COMUNICARE AL AGENŢIEI NAŢIONALE DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

Sursa foto Pixabay