6 decembrie 2021

Cadastru gratuit pentru proprietarii din comunele Leu şi Giurgiţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În comunele Leu şi Giurgiţa din judeţul Dolj încep lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor, gratuit pentru cetăţeni, cu finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

În perioada 28-29 iulie 2021 au loc primele întâlniri din cadrul campaniei de informare a cetăţenilor celor două unităţi administrativ – teritoriale (UAT).

Înregistrarea proprietăţilor din comunele Leu şi Giurgiţa în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară vizează o suprafaţă de 10.101 de hectare, respectiv 5.670 de hectare. Lucrările sunt finanţate prin Proiectul major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, Axa prioritară 11 – „Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară”, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, al cărui beneficiar este Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Astăzi, 28 iulie 2021, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobilară (OCPI) Dolj, Alin Victor DUMITRESCU, inginerul-şef al OCPI Dolj, Ionuţ Alexandru POPESCU, primarul comunei Leu, Iulian CRISTESCU şi reprezentanţii prestatorului lucrărilor de cadastru general participă la primul eveniment de informare a cetăţenilor cu privire la începerea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor.

Joi, 29.07.2021, acţiunea continuă în comuna Giurgiţa, alături de primarul comunei Viky BONEA.

„În judeţul nostru autorităţile locale şi persoanele autorizate au înţeles importanţa economică a înregistrării gratuite a proprietăţilor, astfel că OCPI Dolj continuă să aibă rezultate bune la înregistrarea gratuită a imobilelor în evidenţele de cadastru şi carte funciară. Prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) au fost înregistrate peste 301.900 de imobile, gratuit pentru cetăţeni. Numai în 2021 au fost cadastrate peste 58.000 de imobile. Prin urmare, judeţul Dolj este pe un loc fruntaş în ierarhia naţională, iar ritmul este ascendent. 31 de comune din judeţul Dolj beneficiază de finanţare europeană pentru realizarea cadastrului general, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Pentru Brădeşti şi Pieleşti lucrările au fost deja finalizate, iar în comuna Dioşti sunt în lucru. Au început lucrările la Bistreţ şi Rast, încep la Leu şi Giurgiţa, iar pentru alte patru UAT-uri din judeţ au fost semnate deja contractele şi urmează să desfăşurăm campania de informare a cetăţenilor. Vestea bună este că a început deja şi derularea finanţării VII a PNCCF, în cadrul căreia au fost încheiate deja 75 de contracte de finanţare din 76 de UAT-uri eligibile”, a declarat Alin Victor DUMITRESCU – director O.C.P.I Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din judeţul Dolj, au fost cadastrate în proporţie de sută la sută şase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coţofenii din Dos, Brădeşti, Pieleşti), iar în alte 105 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale.