Publicat: 27 Noiembrie, 2016 - 16:14
Share

Asociația Șansa Ta, în parteneriat cu Inspectoratul școlar al Municipiului București (ISMB), Romaero și Kaufland România, alături de 70 de școli și grădinițe din București și Ilfov, organizează campania națională de Crăciun 'Zâmbetul din cutie'. Anul acesta, în cadrul celei de-a V-a ediții, 8.000 de copii din cele mai sărace 17 județe ale țării, ce locuiesc în comunități defavorizate sau în orfelinate, vor primi daruri în preajma Crăciunului.

Până pe 10 decembrie, elevii și preșcolarii din capitală și din împrejurimi vor pregăti, alături de părinți și profesori, daruri împachetate în cutii de pantofi. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero și încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la copiii săraci din cele mai îndepărtate colțuri ale țării. Asociația Șansa Ta a selectat în tot timpul anului copii și familii nevoiașe din toată țara, care se vor bucura acum de aceste cadouri făcute din suflet.

Campania umanitară 'Zâmbetul din cutie' a fost pentru prima dată organizată în anul 2012, dovedindu-se un mare succes ca număr al darurilor donate pentru copiii săraci. Asociația Șansa Ta a reușit de atunci, cu ajutorul copiilor din București și Ilfov, să strângă peste 17.000 de cutii de cadouri.

'În urmă cu 5 ani, am dezvoltat prima ediție a acestei campanii umanitare, ce avea să ia o mare amploare de-a lungul timpului. Inițial, am invitat copiii din școlile și grădinițele bucureștene să facă un cadou cât de mic celor nevoiași, pentru a-i învăța ce înseamnă compasiunea și bucuria de dărui. Cum fiecare dintre noi are acasă cutii goale de pantofi, am decis ca aceste cadouri să fie aduse în astfel de cutii, pentru a reduce costurile dedicate împachetării,', își amintește Gabriel Ciobotaru, Președintele Asociației Șansa Ta.

Punctul culminant al campaniei 'Zâmbetul din cutie' este concertul caritabil de luni, 28 noiembrie, găzduit de Muzeul Național al Țăranului Român. În sală vor fi prezenți copiii din mai multe centre de plasament din București și copiii din familii modeste din județele Ilfov, Dâmbovița, Ialomița și din capitală, care se vor bucura de o seară de neuitat. Pentru restul persoanelor care vor să participe la concert, biletul de intrare este o cutie de pantofi, cu un dar pentru un copil sărac.

Începând cu ora 17:00, în studioul 'Horia Bernea', evenimentul prezentat de Anca Țurcașiu va aduce pe scenă artiști printre care Mircea Vintilă, membrii trupei The dAdA, Cristi Predună, corul de copii 'Flori și stele', trupa Pam Pam, alături de cei mai talentați copii din școlile partenere și din centrele de plasament. Anca țurcașiu, o mare doamnă a muzicii românești, a acceptat să sprijine benevol acest concert caritabil și să fie gazda evenimentului. Mircea Vintilă, unul dintre marii maeștri ai folk-ului, a fost implicat în această campanie și în anii precedenți, iar acum vine din nou să bucure copiii prezenți. Trupa The dAdA, înființată în 2010, a ajuns în finala Eurovision în anul 2014 și a avut colaborări cu artiști precum Marius Moga, Smiley sau Alexandra Ungureanu. Trupa a fost de acord să susțină campania și să cânte din suflet pentru copiii orfani.

Printre instituțiile școlare incluse în campania 'Zâmbetul din cutie' se numără Colegiul Național 'Mihai Viteazul', școala Nr. 17 'Pia Brătianu', Colegiul Teoretic 'Nicolae Iorga', Colegiul Național 'Octav Onicescu', Colegiul Național 'Gheorghe Lazăr', Olga Gudynn International School, The Lauder-Reut Educational Complex, Colegiul de Arte 'Dinu Lipatti', școala Nr. 11 ,,Ion Heliade', Școala 'Federico Garcia Lorca', școlile nr. 31, 45, 49, 64, 75, 80, 81, 84, 85, 87, 114, 113, 115, 149, 280, 307, Școala Nr. 58 'Petre Ghelmez', Școala Gimnazială Nr. 88 ,,Shanghai', Școala 'Nicolae Grigorescu', Colegiul Național de Muzică 'George Enescu', Mark Twain International School, Școala ADA, Școala Bolintin Deal, Școala Primară Teddy Bear, Școala Primară Kids Palace, Școala Metropolitană ARC, școala 'Mihai Ionescu', Școala ,,Mircea Eliade', Liceul 'Jean Monnet', Școala Nr. 11 din Constanța, Școala Little London Pipera, Școala Planeta Copiilor, Școala Cronos, Școala Nr. 3 'Nicolae Titulescu', Școala Finlandeză, Școala 'Ion Creangă', Colegiul Național ,,Ion Neculce', Grădinița Nr. 133, Grădinița Prikindel.

Sponsorii și partenerii campaniei sunt: ISMB, Romaero, Kaufland România, Cazino Events & Production, Fundația pentru Sănătate Orhideea Spa, Rinf, Pizza Hut, VM STUDIO — Servicii VIDEO & FOTO, Foto Fun Club, Sano Vita, La Cantine de Nicolai, Federația Română de Sport Corporatist, Tymbark, IT Galaxy, Autonom, Carbon Expert și angajații Senatului României.

Partenerii media care susțin proiectul sunt Magic FM și Eva.ro.

În paralel, Asociația Șansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunității, precum 'O șansă caldă' (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din București, în zona Gării de Nord), 'Rechizite pentru viitorul tău', 'Voluntar pentru sănătate' sau 'Să construim speranțe împreună'. Asociația Șansa Ta a inaugurat în 2015, în Buftea, o sală de calculatoare, unde și-a propus să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, și în 2016, în județul Dâmbovița, un 'conac social' unde găzduiește și educă copiii orfani sau lipsiți de posibilități.