27 septembrie 2022

Cadru militar activ cu gradul de colonel, anchetat de către DNA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16 septembrie 2022, a inculpatului

SĂVULESCU ALEXANDRU-FLORIN, la data faptelor şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” – Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor militari se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,

– să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

De asemenea, inculpatului Săvulescu Alexandru-Florin i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Sursa foto Facebook DNA