Publicat: 11 Ianuarie, 2019 - 21:55
În condițiile unei participări la vot de doar 30%

Partidul Social Democrat va fi marele câștigător al alegerilor europarlamentare din primăvara acestui an, este concluzia primei ediții din 2019 a emisiunii „Cafeneaua politică", moderată în fiecare miercuri seara la Canal 33 de jurnalistul Horia Alexandrescu.

Sociologul Andrei Țăranu a apreciat în cadrul dezbaterii că pentru el nu se pune problema învingătorului la alegerile europarlamentare, că, dacă PSD nu va face „greșeli uriașe, care să-l compromită definitiv", acesta va fi marele câștigător al scrutinului din luna mai, fiind partidul cel mai bine organizat în teritoriu. La rândul său, Hildegard Brandl, reprezentanta Partidului Național Liberal în emisiune și candidată la un loc de europarlamentar, fără a contrazice prognoza sociologului, a apreciat că PNL poate spera la șase până la opt locuri în viitorul Parlament European.

Fostul purtător de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat, cu titlu personal, că partidul pe care-l reprezintă „nu are emoții" înaintea acestor alegeri, întrucât a dovedit că poate gestiona foarte bine asemenea situații. Adrian Dobre și Andrei Țăranu au fost de acord că alegerile europarlamentare ar putea aduce în fața urnelor doar 30% dintre românii cu drept de vot

Tag-uri Institutii: