28 septembrie 2022

”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca revine la Cluj-Napoca pentru cea de-a doua ediție a proiectului ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, SMile 2 Sport. Activitățile sportive sunt destinate, și în acest an, tinerilor, în special celor cu nevoi speciale, și se va desfășura în Cluj-Napoca, în perioada 20 august – 20 octombrie 2022.

Pe durata celor două luni, tinerii vizați de program, alături de toți cei care vor dori să experimenteze un sport nou sau să aprofundeze disciplinele sportive pe care le stăpânesc deja, vor putea practica: baschet, caiac (pe lac), tenis de masă și de câmp. Scopul proiectului este de a-i motiva pe tineri, în special pe cei cu nevoi speciale, să practice sportul și să aibă un stil de viață sănătos.

Activitățile se vor desfășura conform următorului program, valabil pe întreaga perioadă a proiectului, cu excepția situațiilor în care disponibilitatea beneficiarilor obligă la reprogramarea activităților:

  • Luni, caiac adaptat, pe Lacul Gheorgheni, sau după caz, pe Lacul Chios;
  • Marți, baschet, în Baza Sportivă Gheorgheni;
  • Miercuri, tenis de masă, la Clubul Sportiv Lamont (str. Aurel Vlaicu, nr. 11);
  • Joi – sâmbătă, tenis de câmp, în locații și conform unor programe ce urmează să fie anunțate săptămânal, în funcție de grupele formate

 

Ediția de anul trecut: surprize și sportivi de performanță

Alexandru Benchea, cunoscut ca ”alpinistul cu ochi albi”, care a reușit să escaladeze trei dintre cele mai înalte vârfuri montane ale lumii și Alexandru Bologa, judoka medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020, au fost prezenți, anul trecut, pe lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca și au vâslit din caiac alături de tinerii speciali, copiii instituționalizați sau tinerii cu dizabilități motorii.

Mai mult, tinerii beneficiari au avut parte și de surprize: jucătoarea de tenis Ana Bogdan (locul 63 WTA) a participat la antrenamente de tenis de câmp alături de ei, iar la unul dintre antrenamentele de baschet, jucătorilor U-BT Cluj-Napoca le-au arătat celor mici cum să marcheze coșul perfect.