Share

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox:  Sfantul Proroc Isaia
Calendar catolic: Ss. Isaia, profet; Pahomie, pustnic

Aceasta apa s-a numit Siloam, care inseamna «trimis». Mai tarziu, Domnul avea sa indrepte pasii celui orb din nastere catre aceasta apa, in care sa se scalde si astfel sa-si recapete vederea.

In timpul domniei Regelui Manase, Sfantul Proroc Isaia s-a ridicat impotriva obiceiurilor pagane. Acesta a fost motivul pentru care a fost scos din cetate si taiat in doua cu fierastraul.

Isaia a trait si a prorocit cu sapte sute de ani inaintea venirii Mantuitorului Hristos. A fost numit "Evanghelistul Vechiului Testament” datorita faptului ca a prorocit nasterea din Fecioara Maria a lui Mesia, Dumnezeirea Lui, minunile Lui, patimile si moartea, si in sfarsit preaslavirea Lui.

Trebuie mentionat ca Isaia este cel care a grait cuvintele pe care Biserica le-a cantat in serile de Denie: "Poporul care locuia intru intuneric va vedea lumina mare si voi cei ce locuiati in latura umbrei mortii lumina va straluci peste voi" (9, 1). Si tot el a vestit Intrarea Domnului in Ierusalim: "Lumineaza-te, lumineaza-te, Ierusalime, ca vine lumina ta, si slava Domnului peste tine a rasarit!" (60, 1).

Tot astazi, facem pomenirea:

- Aducerii moastelor Sfantului Ierarh Nicolae la Bari;
- Sfantului Mucenic Hristofor;
- Sfintelor Mucenite Calinica si Achilina;
- Sfintilor Mucenici Epimah si Gordian;
- Sfantului Cuvios Mucenic Nicolae cel Nou din Vunena.
- Sfantului Iosif de la Optina

Maine, facem pomenirea Sfantului Apostol Simon Zilotul.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

9 Mai 2020 (All day)

Format: 

Rubrici: 

Topic: