15 august 2022

Calendarul admiterii 2022 la Universitatea Politehnica Timişoara

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Absolvenţii de liceu care au promovat bacalaureatul sunt aşteptaţi să se înscrie la Universitatea Politehnica Timişoara, cele 10 facultăţi ale acesteia asigurându-le candidaţilor pregătirea necesară pentru ocuparea, la absolvire, a unui job atractiv. Au început deja înscrierile online, pentru ciclul de licenţă, pe platforma dedicată (https://admitere.upt.ro/), o versiune îmbunătăţită faţă de anul trecut, mai intuitivă şi cu o interfaţă mai prietenoasă, care permite candidaţilor să realizeze toţi paşii procesului de înscriere, iar din data de 6 iulie 2022, toate centrele de admitere sunt deschise, atât cele din facultăţi, cât şi cele zonale, cadre didactice şi studenţi ai UPT fiind prezenţi acolo pentru a le oferi candidaţilor toate informaţiile referitoare la înscriere.

Pentru facultăţile (domeniile) la care admiterea se face prin concurs de dosare, înscrierea candidaţilor se face până în 22 iulie online sau fizic în centrele de admitere din cadrul facultăţilor, iar între 6-8 iulie, 11-12 iulie şi 18-19 iulie în centrele zonale de admitere din Arad, Deva, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa şi Târgu Jiu. Concursul de dosare va avea loc în 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate şi rezultatele, după care urmează trei runde de confirmări, rezultatele finale fiind afişate în 29 iulie.

În cazul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, unde se organizează concurs de admitere cu probe, înscrierile se pot face online până în 12 iulie, fizic în centrul de admitere din cadrul facultăţii în perioada 4-8 iulie şi 11-12 iulie, sau fizic în centrele zonale de admitere în perioadele 6-8 iulie şi 11-12 iulie. În 12 iulie se vor anunţa rezulatetele evalării portofoliilor, în 14 iulie va avea loc concursul de admitere, rezultatele se vor afişa în aceeaşi zi, după care urmează cele trei runde de confirmări şi afişarea rezultatelor finale în 21 iulie.

În cazul Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism, unde se organizează, de asemenea, concurs de admitere cu probe, înscrierile se pot face până în 17 iulie online, în perioada 4-17 iulie fizic în centrul de admitere din cadrul facultăţii, sau în perioadele 6-8 iulie şi 11-12 iulie în centrele zonale de admitere. Transmiterea portofoliilor se face online până în 17 iulie, iar rezultatele probei de portofoliu vor fi afişate în 19 iulie. Concursul de admitere va avea loc în 21-22 iulie, rezultatele se vor afişa în 23 iulie, iar după rundele de confirmări succesive, rezultatele finale vor fi afişate în 29 iulie.

Pentru forma de învăţământ la distanţă (ID) şi învăţământ frecvenţă redusă (IFR), înscrierile se fac online sau fizic în centrele de admitere din facultăţi până în 22 iulie şi fizic în centrele zonale de admitere în perioadele 6-8 iulie şi 11-19 iulie. Concursul de dosare va avea loc în 25 iulie, tot atunci se vor afişa şi rezultatele, iar după rundele de confirmări, rezultatele finale se vor afişa în 29 iulie.

Centrele zonale de admitere, care vor funcţiona în perioadele menţionate, între orele 9:00-16:00, sunt următoarele:

1. Colegiul Naţional „Decebal” Deva, Intrarea dinspre strada Andrei Şaguna (0720-579219);

2. Colegiul National Pedagogic „Ştefan Odobleja” Drobeta-Turnu Severin, str. Crişan, Nr. 48 (0720-579202);

3. Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa, clădirea ciclului primar, bd. Al. I. Cuza, Nr.7 (0720-579223);

4. Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 25 (0720-579220);

5. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu-Vâlcea, cod 240178 Str. Carol I, Nr. 41;

6. Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, P-ţa. Margareta Bibici nr. 1.

Informaţii suplimentare despre admitere şi despre procesul de înscriere, precum şi tutoriale privind modul de completare a înscrierii online pot fi găsite pe site-ul Universităţii Politehnica Timişoara, în secţiunea dedicată admiterii (http://www.upt.ro/Upt-Timisoara_admitere_31_ro.html), pe platforma de înscriere (https://admitere.upt.ro/), pe pagina de Facebook a UPT (https://www.facebook.com/UPTimisoara) sau pot fi solicitate prin e-mail, la adresa admitere@upt.ro.

sursa foto Universitatea Politehnica Timişoara