Publicat: 6 Mai, 2014 - 20:41
Share

 
Ministerul Educației a publicat listele cu elevii care vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea specială, care se va desfășura anul acesta în perioada 17-30 mai

Este vorba de 162 de absolvenți de liceu care fac parte din loturile olimpice sau care merg la competiții sportive și artistice internaționale care se desfășoara în perioada sesiunii normale de bacalaureat.

107 elevi care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea specială. Acestora li se adaugă alți 55 de absolvenți de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare.

Calendarul examenului de bacalaureat 2014 - SESIUNEA SPECIALĂ

În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfășura în perioada 17-30 mai. Astfel, înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).

Candidaţii vor susţine probele scrise între 26-29 mai, astfel:

26 mai – Limba şi literatura română
27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie
28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie)
29 mai - Limba şi literatura maternă.

Rezultatele se vor afişa pe 29 mai până la ora 18:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 18:00 – 20:00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 30 mai.