26 mai 2022

Călin Gheorghe Matieş: Guvernul PNL Câţu 0.0 a amânat peste 15.000 de operaţii! Cine răspunde de toţi cei care au murit între timp?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Când toată Europa se pregătea pentru valul 4, cum se pregătea Guvernul Câţu? Organiza marele congres de la Bucureşti, măsluind cifrele pentru a nu arunca în aer interesele măreţului partid ocrotit de excursionistul Klaus. Când spitalele din ţările Europei îşi asigurau medicamente, Guvernul PNL era interesat doar cum să plătească şi să cumpere voturile parlamentarilor PNL să îl pună pe Câţu preşedinte la partid…

La fel, când judeţul Alba avea printre cele mai puţine paturi ATI-COVID raportat la numărul de locuitori, conducerea Consiliului Judeţean Alba, cea care răspunde de buna administrare a Spitalului Judeţean de urgenţă, trăgea sforile pentru ca la Bucureşti să iasă preşedinte Câţu, iar la nivel local să se facă schimbul de putere HAVA-DUMITREL…

Preţul se vede acum nu doar în numărul mare de decese pe care le are România ca urmare a infectărilor COVID, ci şi din numărul imens de decese survenite la pacienţii cronici refuzaţi pentru a fi operaţi în această perioadă.

Acestea sunt datele oficiale, care mi-au fost puse la dispoziţie chiar de Ministerul Sănătăţii: 15.134 de intervenţii chirurgicale programate au fost amânate în perioada 1-31 Octombrie prin Ordinul 9490/04.10.2021.

Am fost contactat de oameni disperaţi, ale căror rude bolnave de cancer au fost în cumpănă că nu vor putea fi operate pentru că nu sunt o urgenţă… La fel, majoritatea investigaţiilor din aproape toate disciplinele medicale au fost amânate sau anulate.

Oare chiar nu am învăţat nimic din ce a însemnat anul 2020?! Aproape 60-70% din pacienţii oncologici au murit în România în primul an de pandemie, pentru că le-a fost refuzat dreptul la tratament. Aceeaşi crimă o face acum, acelaşi stat român, prin acelaşi Guvern de maximă incompetenţă Câţu?!

Cine răspunde de toţi românii decedaţi din cauza operaţiilor amânate?! Eu personal refuz să cred că acelaşi Câţu va avea tupeul ordinar să ceară, din nou, funcţia de prim ministru după dezastrul şi incompetenţa imensă de care a dat dovadă. Cu PSD sau fără PSD în noul guvern, eu personal consider că acest inconştient nu va mai putea vreodată în toată viaţa lui să fie prim ministrul României. Strigă morţii din morminte, Câţule, blestemându-te că te-au interesat mai mult voturile şi funcţia de preşedinte de partid, decât pregătirea României şi a spitalelor pentru valul 4 al pandemiei…

Mă şi întreb: cum oare Ion Dumitrel, preşedintele PNL Alba l-a votat şi susţinut pe un astfel de incompetent în fruntea partidului şi în fruntea Guvernului? Şi tot cu el defilaţi şi acum?!?

Senator PSD ALBA
Călin Gheorghe Matieş