Publicat: 24 August, 2015 - 12:55
Share

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că sesiunea extraordinară care trebuia să aibă loc pe tema Codului Fiscal este anulată.

"E mai înțelept să nu ne grăbim inutil și să facem încă o fază de consultări și analize pe Codul Fiscal, care să fie furnizate de specialiștii din Ministerul de Finanțe. Am propus opoziției să facem joi o discuție politică după ce analizăm datele de fundamentare ale Codului Fiscal pentru a lua o decizie de consens", a declarat președintele Senatului.

Tăriceanu a anunțat că din cauza faptului că nu se poate furniza un raport de la Comisia de buget, sesiunea extraordinară nu se poate ține, însă nu același lucru se întâmplă și cu ședința Biroului Permanent sau cu ședința de plen pentru că există o ordine de zi.

 

Președintele Senatului a subliniat că datorită datelor existente până în acest moment s-a putut fundamenta un punct de vedere și susține Codul Fiscal în forma aprobată de Parlament - "E o formă preliminară, să vedem o prezentare argumentată cu cifre, date, pentru a ne putem articula poziția".

Politicianul consideră că părerile opoziției trebuiau prezentate înainte de votarea Codului în Parlament.

"E un proiect cu impact pe termen lung, trebuie să dăm garanția cetățenilor, mediului de afaceri, că nu există riscul modificării Codului Fiscal la următoarele alegeri", descrie președintele Senatului Codul.