Publicat: 20 Februarie, 2019 - 13:23
Share

Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, miercuri, 20 februarie a.c., pe E.S. David Saranga, ambasadorul Israelului în România, aflat într-o vizită de prezentare.
Președintele Senatului l-a felicitat pe noul ambasador israelian pentru numirea în funcție și l-a asigurat de sprijinul autorităților române în îndeplinirea mandatului domniei sale, pentru aprofundarea și diversificarea relației bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.
Călin Popescu-Tăriceanu a reafirmat importanța diplomației parlamentare în cadrul dezvoltării relațiilor bilaterale, această componentă fiind liantul întăririi legăturilor în multiple domenii de activitate. Domnia sa a subliniat dorința României de a dezvolta un parteneriat aprofundat în domeniul științific și al noilor tehnologii cu Israelul și de a intensifica cooperarea în domeniul economic și al schimburilor comerciale. De asemenea, a fost trecută succint în revistă situația din Orientul Mijlociu.
Președintele Senatului a evidențiat faptul că autoritățile române acordă o importanță deosebită combaterii antisemitismului, care se concretizează în perioada președinției rotative a Consiliului UE exercitate de România prin organizarea la București, în luna martie a acestui an, a unei conferințe cu tema combaterii negării Holocaustului.

Tag-uri Institutii: