Publicat: 4 Martie, 2019 - 13:17
Share

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a primit-o, luni, 4 martie 2019, pe E.S. Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România, aflată în vizită de prezentare.
Președintele Senatului i-a adresat doamnei ambasador felicitări pentru numirea în funcție și a asigurat-o de sprijinul autorităților române în îndeplinirea mandatului domniei sale, pentru dezvoltarea armonioasă și susținută a relaţiilor bilaterale între România şi Republica Turcia. Au fost trecute succint în revistă relaţiile comerciale foarte bune existente între cele două state şi cooperarea cuprinzătoare în educație, cultură, transporturi, protecția mediului, securitate și apărare. 
Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat importanţa pe care o au diplomația parlamentară și diversificarea dialogului parlamentar bilateral pentru consolidarea ansamblului relațiilor româno-turce. Domnia sa a subliniat importanţa dialogului strategic în format trilateral România - Polonia - Turcia, atât la nivelul miniştrilor de externe, cât și al comisiilor parlamentare pentru politică externă, cea mai recentă întrevedere în acest format, la nivelul forurilor legislative din cele trei țări, fiind găzduită de Parlamentul României în perioada 26-28 noiembrie 2018. 
 

Tag-uri Institutii: