Publicat: 24 Aprilie, 2019 - 12:03

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectele pentru modificarea Codului penal şi celui de procedură penală. 

Proiectul legislativ care prevede modificarea Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi pentru 81 împotrivă şi două abţineri.

De asemenea, proiectul legislativ pentru modificarea Codului procedură penală a fost adoptat cu 181 „pentru”, 83 „împotrivă” şi o abţinere.

„Suntem în procedura de reexaminare şi potrivit mai multor decizii ale CCR se precizează faptul că nu putem să discutăm decât despre articolele declarate neconstituţionale sau amendamente de recorelare. Grupul PSD a propus eliminarea tuturor articolelor declarate neconstituţionale. Deci, legea care va ieşi va fi evident în acord cu decizia CCR şi atunci când CCR verifică constituţionalitatea unui act, verifică acest proiect de lege cu Constituţia, legislaţia în vigoare, jurisprudenţa CEDO, Convenţia de combatere a corupţiei. Se încearcă blocarea astăzi despre persoane care habar nu au despre ce vorbesc. În ceea ce priveşte experienţă lor profesională, unii au doi ani de urlete în Parlament şi atât. Doresc modificarea măcar cu o virgulă să aibă cum să sesizeze ei CCR din nou”, a declarat Eugen Nicolicea, în cadrul dezbaterilor în plenul de miercuri.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: