Publicat: 30 Mai, 2017 - 18:43
Share

Camera Deputaţilor găzduiește miercuri, 31 mai, începând cu ora 10.00, Parlamentul copiilor, un proiect care își propune să ofere tinerilor posibilitatea de a înțelege importanța rolului și funcțiilor Parlamentului României în cadrul sistemului instituțional democratic. Lucrările vor fi prezidate de președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea. Festivitatea de deschidere va avea loc în sala de plen a Camerei Deputaților (nivel P1). Cei aproximativ 300 de tineri participanți se vor familiariza cu doctrinele partidelor parlamentare și cu ceea ce înseamnă, în mod real, activitatea parlamentară.

Evenimentul constă într-o simulare a procesului decizional parlamentar pe durata căruia elevi de la mai multe licee din București (Colegiile naționale George Coșbuc, Gheorghe Șincai, Ion Creangă), vor propune și susține inițiative legislative care le aparțin.

Astfel, echipa fiecărui liceu va aduce în discuție un proiect de lege pe teme ce vizează sistemul educațional românesc.
Alături de liceenii care vor participa la această simulare, vor fi prezenți și studenții care s-au înscris în programul de internship al Camerei Deputaților.
Camera Deputaților organizează, pentru al patrulea an consecutiv, Parlamentul copiilor, numărul participanților, precum și diversitatea  tematicii inițiativelor legislative propuse crescând, de la an la an.