13 august 2022

Camera Deputaţilor îşi deschide porţile miercuri, 1 iunie

Parliament Palace in Bucharest at sunset, the Largest building in Europe.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Camera Deputaţilor îşi deschide porţile miercuri, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Între orele 10.00 – 17.00, instituţia va putea fi vizitată, în regim de gratuitate, de copii şi însoţitorii acestora, accesul fiind permis pe la intrarea C1, nivel P, cu un flux de vizitare continuu (acces prin Bulevardul Naţiunile Unite).

Cei interesaţi vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară, respectiv „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al.I. Cuza”, „I.G. Duca”, „Mihai Viteazul”, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen şi „C.A Rosetti”.

Ca şi la ediţiile anterioare, copiii vor putea participa la o serie de momente distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere ale Camerei Deputaţilor:
– momente de teatru;
– întâlniri cu personaje din lumea desenelor animate;
– prezentarea fanfarei militare (ora 11.00, în foaierul sălii „Al. I. Cuza”, nivel P1);
– spectacol de magie;
– prezentarea unui elicopter SMURD;
– explicarea Codului Rutier pentru copii;
– organizarea unor laboratoare experimentale de conducere defensivă;
– karturi electrice;
– realizarea unui traseu dintr-un oraş în care va fi simulată, prin indicatoare şi marcaje, circulaţia pe o stradă în scopul educării participanţilor cu privire la regulile de circulaţie pentru pietoni şi pentru trotinetele electrice;
– prezentarea echipajelor jandarm-câine, precum şi a cailor Jandarmeriei Române;
– expoziţie de tradiţii militare;
– baschet;
– badminton;
– partide de minifotbal;
– tenis de masă.

Prima ediţie a evenimentului „Porţi deschise pentru copii” a avut loc în 2007. Acţiunea a devenit, deja, o tradiţie prin care Camera Deputaţilor marchează Ziua Internaţională a Copilului şi oferă vizitatorilor ocazia de a cunoaşte una dintre cele mai importante instituţii ale statului.

27 mai 2022

Sursa foto Pixabay