Publicat: 20 Noiembrie, 2012 - 20:35
Share

De Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, 20 Noiembrie, Preşedintele Camerei Deputaţilor,  Valeriu Zgonea, a semnat, alături de reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, scrisoarea de intenţie privind colaborarea dintre cele două instituţii pentru următorii ani în beneficiul copiilor din România.

„UNICEF este o organizaţie recunoscută la nivel global pentru proiectele sale dedicate copiilor. În România, UNICEF a contribuit activ în ultimii ani la dezvoltarea de politici pentru protejarea drepturilor şi pentru sporirea bunăstării copiilor români. Avem nevoie de experienţa UNICEF în acest domeniu, tocmai de aceea îmi face o deosebită plăcere să anunţ semnarea Scrisorii de intenţie care va contribui la o mai strânsă cooperare pentru următorii patru ani între Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF în România. Cred cu tărie că acest parteneriat va duce la o promovare şi o susţinere mai bune a drepturilor copiilor în România şi va reprezenta un sprijin pentru toţi deputaţii care vor promova acţiuni şi legi în acest domeniu”, a declarat Valeriu Zgonea.

La rândul său, reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, a subliniat: “Mă bucur că semnarea acestei scrisori de intenţie a avut loc chiar de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului ca recunoaştere a faptului că, în ultimii 20 de ani, România a facut progrese considerabile în ceea ce priveşte respectarea drepturilor copilului. Prin acest parteneriat, Camera Deputaţilor şi UNICEF vor colabora îndeaproape pentru ca toţi copiii şi, în special, copiii vulnerabili să se bucure de drepturile lor: să crească în familiile lor biologice, să aibă acces la servicii de sănătate, să meargă la şcoală, să fie protejaţi împotriva violenţei. Chiar dacă mai sunt chestiuni nerezolvate de pe agenda privind drepturile copilului, UNICEF recunoaşte că România poate să ofere exemple de bună practică şi să împărtăşească din experienţa sa ţărilor din regiune”.

În cadrul parteneriatului, Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF în România se angajează să sprijine punerea în aplicare şi monitorizarea drepturilor copilului în România, în regiune şi în întreaga lume, inclusiv prin organizarea de dezbateri naţionale şi internaţionale. De asemenea, în domeniile de interes comun, Camera Deputaţilor şi UNICEF se vor informa reciproc şi se vor consulta cu privire la progresele făcute în respectarea drepturilor copilului.
În plus, Camera Deputaţilor va susţine iniţiativele UNICEF în favoarea copiilor şi mobilizarea resurselor pentru drepturile copilului, inclusiv prin organizarea de întâlniri, conferinţe şi evenimente sub Înaltul Patronaj al Camerei Deputaţilor.