27 octombrie 2021

Cămin nou pentru studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Executivul a aprobat, în şedinţă, Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui cămin studenţesc la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (pe str. Staţiunii nr. 130, satul Bulai, comuna Moara).

„Suceava va avea un cămin nou pentru studenţi, ce va fi construit în următorii trei ani. Am aprobat, astăzi, indicatorii tehnico-economici şi, din acest moment, pot începe procedurile pentru demararea lucrărilor de construcţie. Infrastructura educaţională modernă şi accesul în mod egal la educaţie sunt esenţiale pentru încurajarea tinerilor să-şi continue studiile şi să corespundă cerinţelor la nivel universitar”, a declarat Cseke Attila.

Complexul va avea o capacitate de 826 de persoane (407 camere de câte 2 persoane şi 12 camere individuale pentru studenţii cu dizabilităţi), va fi dispus pe o suprafaţă de 20.023,60 mp şi pe un regim de înălţime prevăzut cu demisol, parter şi 4 etaje.

Clădirea este alcătuită din 3 corpuri rectangulare, dintre care 2 corpuri sunt dispuse paralel (corpul 1 şi corpul 2) şi puse în legătură la fiecare nivel, printr-un tronson central, perpendicular (corpul 3). Al treilea corp este dispus central şi are rol de nod de legătură funcţională pe orizontală între corpurile paralele.

Valoarea totală a investiţiei este de 155.383.000 de lei (TVA inclus), din care 145.414.000 de lei vor fi asiguraţi de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, iar 9.969.000 lei reprezintă contribuţia Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în sarcina căreia au fost atribuite cheltuielile aferente lucrărilor pentru realizarea racordurilor la utilităţi, energie electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat.