8 august 2022

Campania de Crăciun: „Un zâmbet e o bucurie, o sută sunt magie”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În an centenar, Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia KinetoBebe şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5, organizează cu ocazia sărbătorilor de iarnă Campania de Crăciun „Un zâmbet e o bucurie, o sută sunt magie”.

Campania s-a născut din dorinţa de a aduce zâmbete pe chipurile copiilor mai puţin norocoşi, redându-le speranţa şi puterea de a visa.

În zilele de 15 şi 18 decembrie 2021 peste 100 de copii ce provin din medii defavorizate şi care se confruntă cu deficienţe locomotorii vor trăi o experienţă de poveste la Opera Naţională Bucureşti. Aceştia vor păşi în lumea magică a Crăciunului alături de spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de P.I. Ceaikovski şi îşi vor vedea dorinţele împlinite prin întâlnirea cu Moş Crăciun, care îi va aştepta pe cei mici cu darurile mult visate.

Spectacolul de balet „Spărgătorul de Nuci” de P.I.Ceaikovski, un basm interpretat în paşi de dans pe scena Operei Naţională Bucureşti, îi va purta pe cei mici pe tărâmuri magice, oferindu-le un frumos cadou: o poveste tradiţională pentru sărbătorile de iarnă, în care bradul de Crăciun prinde viaţă ca prin minune, coregrafia fiind presărată cu momente de magie şi multă culoare, totul îmbinat perfect pentru a captiva atenţia tuturor copiilor.

Scrisorile pe care copiii le-au pregătit pentru Moş Crăciun se regăsesc pe site-ul instituţiei, astfel că fiecare român care îşi doreşte să aducă bucurie unui copil nevoiaş poate să îi transforme dorinţa în realitate alegând să fie Moş Crăciun pentru una dintre scrisori. Printre dorinţele celor mici se numără dulciuri, cărţi de colorat, creioane colorate, jocuri puzzle, maşinuţe cu telecomandă, păpuşi, roboţi şi alte jucării.

Copiii au vârste cuprinse între 0 şi 16 ani, necesităţile lor fiind diferite. De la fructe la jucării, dulciuri, produse de igienă personală şi hăinuţe, toate vor ajunge la copiii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 şi la copiii de la Asociaţia KinetoBebe, care se vor bucura de cadourile primite de la Moş Crăciun.

Cum poţi deveni chiar tu Moş Crăciun:

1. Accesează www.operanb.ro/fiimoscraciun şi alege una dintre scrisorile copiilor nevoiaşi

2. Completează datele solicitate şi da click pe „vreau sa fiu Moş Crăciun”.

3. Pregăteşte şi trimite darul tău pe adresa instituţiei până la data de 10 decembrie, iar spiriduşii Operei Naţionale Bucureşti vor pune cadoul tău în sacul lui Moş Crăciun.

4. Drept mulţumire pentru gestul tău generos, Opera Naţională Bucureşti îţi va oferi o invitaţie pentru 2 persoane la unul din spectacolele stagiunii 2022.

Misiunea Asociaţiei KinetoBebe este de a oferi nou-născuţilor şi copiilor programe terapeutice de intervenţie precoce şi astfel de a creşte şansele de recuperare neuro-motorie ale acestora. Au drept scop îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu diverse dizabilităţi neuromotorii, cât şi a familiilor acestora, prin dezvoltarea şi oferirea de programe complexe şi integrate de recuperare pediatrică, îngrijire specializată, terapii specifice, suport şi consiliere în vederea integrării sociale individualizate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5, instituţie publică de interes local în subordinea Consiliului Local Sector 5, are scopul de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi a altor persoane, grupuri sau comunităţi aflate în nevoie socială, cu rol în administrarea şi acordarea beneficiilor de asistenţă socială şi a serviciilor sociale.