5 octombrie 2022

Campania de finanţare „Casele bune schimbă vieţi”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Copiii înscrişi în programul Centrului de Zi pentru Copil şi Familie CONCORDIA-ODOBEŞTI (judeţul Dâmboviţa) şi din comunitatea locală se bucură de un nou spaţiu educaţional în aer liber, realizat cu sprijinul Fundaţiei BricoDepot, prin Campania de finanţare „Casele bune schimbă vieţi”.

Spaţiul a fost amenajat cu un foişor din lemn şi cu echipamente sportive, devenind un reper al comunităţii locale şi singurul spaţiu de acest gen în care copiii pot participa la activităţi educative, sportive şi artistice. Educaţia este crucială pentru a rupe cercul sărăciei, educaţia de calitate ajutându-i pe copii să dobândească abilităţile cognitive, motorii, lingvistice şi de comunicare necesare.

Copiii din comunităţile sărace înscrişi în programul Centrului de Zi din Odobeşti au avut deja ocazia să participe la teme şi lecţii online şi în aer liber, ateliere educaţionale cu instructori cu expertiză relevantă (chimie distractivă, robotică, pictură, fotografie), jocuri, sesiuni de lectură, sport şi activităţi meşteşugăreşti. Aceştia au primit alimente de bază şi au beneficiat de consultaţii oftalmologice gratuite din partea unor medici voluntari.

De asemenea, acest spaţiu este destinat şi întâlnirilor cu alţi copii din comunitate, de la şcoala şi grădiniţa din apropiere.

„Ne dorim să schimbăm viaţa acestor copii, să-i ajutăm să aibă o educaţie de calitate, pentru că noi credem că aceasta este şansa lor la o viaţă mai bună. Credem în educaţie, ca investiţie durabilă în viitorul copiilor şi, din acest motiv, căutăm constant modalităţi inovatoare. Ne dorim ca ei să beneficieze de spaţii educaţionale şi de studiu adecvate vârstei lor, să fie în locuri sigure şi nu în medii cu risc, să se bucure de educaţie prin jocuri şi activităţi non-formale. Pentru aceasta, mulţumim prietenilor noştri de la Fundaţia BricoDepot, pentru că împreună am reuşit să le oferim un astfel de spaţiu! „, spune Diana Certan, Director Executiv Comunicare şi Fundraising CONCORDIA România.