4 octombrie 2022

Campania de informare, educare şi conştientizare a consumului de droguri şi alcool la volan „VIAŢA CONTEAZĂ!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada iulie – august 2022, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog implementează, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău – Serviciul Rutier şi Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, campania de informare, educare şi conştientizare a consumului de droguri şi alcool la volan „VIAŢA CONTEAZĂ!”.

Campania presupune oferirea de informaţii cu privire la riscurile legale şi asupra sănătăţii şi integrităţii persoanei ca urmare a consumului de droguri şi alcool la volan, iar, cu ajutorul ochelarilor speciali care imită optic efectele acestor substanţe, participanţii la trafic pot înţelege mai bine riscurile la care se expun dacă aleg să consume substanţe interzise sau băuturi alcoolice.

Reamintim conducătorilor auto că drogurile acţionează asupra creierului producând o varietate de modificări ale percepţiei, dispoziţiei, gândirii şi comportamentului, iar conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conform art. 336 din Codul penal, reprezintă o infracţiune.

În cazul în care o persoană se află sub influenţa consumului de droguri sau alcool şi conduce un autoturism, aceasta se poate răni pe sine sau pe cei dragi aflaţi în maşină sau pe ceilalţi participanţi la trafic.

De la începutul campaniei, peste 260 de conducători auto au fost informaţi în cadrul celor 5 acţiuni integrate, desfăşurate alături de ceilalţi parteneri din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Când mintea NU e trează, viaţa NU contează!

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG BACĂU