Publicat: 21 Iunie, 2016 - 10:30
Share

,,LITORAL FĂRĂ DROGURI” - Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanţa, lansează vineri, 24 iunie a.c., campania de prevenire a consumului de droguri ,,Litoral fără droguri” 2016. 
 
Aflată la cea de-a XIV-a ediţie, campania va demara cu o sesiune de formare în domeniul drogurilor adresată poliţiştilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Specialiştii ANA îi vor instrui pe aceştia cu privire la utilizarea testelor de depistare rapidă a drogurilor în salivă, care vor fi aplicate conducătorilor auto aflaţi la volan.
De asemenea, în cadrul campaniei ,,Litoral fără droguri”, se vor desfăşura activităţi de informare a tinerilor cu privire la riscurile consumului ilicit de droguri, prin crearea unor puncte de informare în staţiunile de pe litoral, prevenire a infracţiunilor săvârşite pe fondul consumului illicit de droguri, prin testări antidrog în trafic, şi dezvoltarea de abilităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, prin atragerea tinerilor către activităţi sportive (beach volei).
Campania se va derula în perioada 23.06 - 01.09.2016, pe întreg litoralul românesc, iar la activităţi vor participa şi voluntarii antidrog, îndrumaţi de specialişti ai CPECA Constanţa.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE