Publicat: 5 Decembrie, 2019 - 00:07
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat ultima acțiune din cadrul campaniei de "Prevenție și educație pentru sănătate", din acest an, în localitatea Moara Vlăsiei. Specialistii-voluntari le-au prezentat celor 240 de elevi ai Şcoalii Gimnaziale numărul 2 din Moara Vlăsiei noțiuni de menținere a igienei personale, tehnici de corectare a poziției coloanei vertebrale, informați despre folosirea corectă a dispozitivelor electronice și, de asemenea, le-au fost prezentate noțiuni despre fenomenul de bulying și despre modul prin care poate fi combătut. La finalul sesiunii de comunicari, voluntarii le-au oferit tuturor copiilor produse bio.

Maria Boboc, consilier la Școala Gimnazială Moara Vlăsiei, a afirmat: "Sunt foarte importante aceste actiuni pe care voluntarii le-au desfasurat in cadrul instituiei noatre de invatamnt. Copii au nevoie de specialist care sa vina sa le vorbeasca, sa le intareasca toate motiunile pe care ei le afla in cadrul orelor de dirigentie, biologie si optionalul educatie pentru sanatate". 

Medicul Claudia Buduna, medic specialist in stomatologie generală, a specificat: "Am fost placut impresionata sa vad ca intalnesc din ce in ce mai multi copii care cunosc regulile de igiena bucala. Este importamt sa isi mentina igiena corecta, sanatatea orala pentru a nu avea probleme mai tarziu, incepand cu durerile si incet, incet se ajunge la pierderea dintilor in final".

Raluca Simion, psihoterapeut, a declarat: "Daca in cazul vitimelor este usor de intuit ca apare sentimetul de izolare, tristete, de retragere, anxietate, in cazul agresorilor, efectele pot fi variate, chiar si la ei sa apara tristete si retragere din cauza izolarii. De altfel, societatea ii izoleaza pe cei agresivi, poate sa apara neincrederea dat fiind faptul ca stiu ce fel de persone sunt si atunci le este greu sa aiba deschidere catre ceilalti, la fel izolare, si bineineles tendinta catre un comportament delicvent. Acestia risca sa ajunga sub incidenta legii".

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Mântuirii Neamului, a mentionat: "Acesta campanie este o ramura a campaniei "Sanatate pentru sate". De fapt, de aici am pornit noi. Ne-am deplasat in diverse sate, diverse comune, chiar si orase din Romania si am constatat ca acesti copii cu care ne intersectam nu cunosteau aceste notiuni despre sanatate si atunci ne-am gandit sa implementam campania de "Prevenitie si educatie pentru sanatate". Este mult mai usor pentru ca la campania "Sanatate pentru sate" nu veneau atatia copii, cati gasim in scoala. Aici ne putem adresa tuturor copiilor, ne-am adresat claselor 1-8 pentru ca acestia au implementate mai putin aceste obiceiuri nesanatoase".

Preotul Cornel Enache, de la Parohia Moara Săracă, județul Ilfov, a concluzionat: "Suntem la treia activitate desfasurata de voluntari aici in parohia noastra, Parohia Moara Saraca. Am avut o prima actiune a caravanei "Sanatate pentru sate", dupa aceea, acea activitate de "Preventie a cancerului de col uterin". Si astazi avem aici activitatea de "Preventie si Educatie pentru sanatate" si nu putem decat sa fim recunoscatori si multumim pentru acest lucru voluntarilor".

Pana in prezent, Campania „Prevenție și Educație pentru Sănătate” a trecut de 15.200 de beneficiari, in cadrul celor 58 de editii. Toate actiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfasoara cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, si sub coordonarea Arhim. Ciprian Gradinaru.

Tag-uri Nume: