Publicat: 10 August, 2017 - 12:07
Până în prezent sunt înregistrați aproximativ 6000 beneficiari

Cea de-a 26-a ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate s-a desfășurat joi, 9 august 2017, în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Evenimentul s-a adresat copiilor aflați în Centrul de Detenție Minori și Tineri Tichilești, Brăila. În cadrul acestei ediții a fost atins numărul de 5700 beneficiari ai campaniei.

La această acțiune a luat parte o echipa formată din 9 voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, printre care un medic stomatolog, un psiholog, un medic specializat în diabet, nutriție și boli metabolice și un asistent medical. Aceștia le-au prezentat tinerilor câteva măsuri de prim ajutor, a transmis Dan Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

 

 In a doua parte a evenimentului, copiii au avut surpriza de a cunoaste si a juca fotbal cu 6 jucatori ai echipei FC Urleasca invitati de Voluntarii CMN.. Partidele au fost supravegheate de un arbitru delegat de Asociatia Judeteana de Fotbal Braila.

 

Copiii au primit de la voluntari produse de igienă, produse alimentare, cât și articole sportive constând în: 30 de mingi de fotbal, 3 mingi de baschet, 2 mingi de volei, 30 de palete și mingi de tenis de masă, dar și 30 de tricouri personalizate.

 

Pe partea din față a tricoului era inscripționat câte un mesaj motivațional: 'Azi sunt mai bun ca ieri!'; 'Viitorul meu e în mâinile mele!'; 'Radiez iubire, primesc iubire!'; 'Oriunde mă aflu, sunt liber să fiu bun!'; 'Sunt un optimist!'

 

 

'Mulțumim tuturor voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului pentru activitatea organizată astăzi în Centrul de Detenție Tichilești, în cadrul Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate. Vă mulțumim, de asemenea, și pentru produsele pe care le-ați oferit minorilor și tinerilor noștri și sperăm să continuăm colaborarea cu dumneavoastră', a declarat Comisarul șef Adriana Brânzea — Director Adjunct Reintegrare Socială, Centrul de Detenție Brăila-Tichilești.

 

Psihologul Raluca Simion a evidențiat faptul că în cadrul acestei acțiuni a urmărit să crească în rândul tinerilor nivelul de motivație pentru o viață fără infracțiuni.

'Viitorul este în mâinile tale!'. Acesta este doar unul dintre mesajele pe care am încercat să le transmitem azi. Ca psiholog, am urmărit să-i ajut să conștientizeze că orice acțiune are consecințe și că educația este un bun personal pe care nu-l poate fură nimeni!

 

Numărul total al beneficiarilor acestei campanii a ajuns la aprox 6000 persoane.

 

'Aș dori să aduc mulțumiri Arhiepiscopiei Dunării de Jos, conducerii Centrului de Detenție Brăila — Tichilești pentru ospitalitate și bună organizare, dlui Băluță Fănel și dnei Nuța Luminița pentru sprijinul financiar acordat și, nu în ultimul rând, Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, inițiatorul și coordonatorul Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate. Țin să menționez că numărul total al beneficiarilor Campaniei a atins cifra de 5700', a precizat Dănuț Prună.

Centrul de Detenție Brăila-Tichilești este profilat pe custodierea persoanelor internate, minori și tineri, repartizate să execute pedeapsa în regimul închis (pentru pedepse mai mari de trei ani) și deschis (pentru pedepse de până la un trei ani), arestați preventiv și neincluși (persoane private de libertate cărora nu li s-a stabilit regimul de executate). În acest moment în Centru se află internate 226 de persoane dintre care 76 sunt minore.