26 mai 2022

Campania „SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE. TU ŞTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 20 decembrie 2021 – 7 ianuarie 2022, la nivel naţional, se derulează activităţi în cadrul Campaniei „SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE. TU ŞTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?”.

Campania va urmări conştientizarea minorilor asupra riscurilor la care se expun atunci când pleacă de acasă ori din centrele de ocrotire şi informarea părinţilor şi tutorilor legali despre necesitatea menţinerii unei relaţii strânse cu copiii şi a unei bune comunicări pentru rezolvarea conflictelor şi problemelor specifice vârstei lor.

Reamintim că un studiu realizat la nivelul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, la începutul acestui an, a relevat faptul că plecările minorilor sunt în strânsă legătură cu sfera emoţională: neînţelegeri cu părinţii sau tutorii, interdicţii, nevoia de a atrage atenţia, respectiv relaţiile amoroase, iar în cazul copiilor instituţionalizaţi, se adaugă şi dorinţa de a nu mai respecta un program de activităţi sau regulamentul de ordine interioară.

Pentru sărbători liniştite şi în siguranţă, Poliţia Română vă recomandă:

– Menţineţi o comunicare bună cu copiii, pentru a putea afla din timp problemele cu care se confruntă, nevoile şi temerile lor.

– Supravegheaţi în permanenţă copiii şi cunoaşteţi anturajul acestora, preocupările, locurile pe care le frecventează.

– Fixaţi-le minorilor un traseu pentru colindat, un orar în care le permiteţi să plece şi, pentru siguranţa lor, însoţiţi-i la urat.