4 februarie 2023

Campania „Si eu decid pentru Mediaş!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consilierii USR Mediaş propun bugetarea participativă: ” Orice oraş european trebuie să implice cetăţenii în administrare. Transparenţa cheltuielii banilor publici este cheia pentru încrederea în administraţiile publice”

Campania „Si eu decid pentru Mediaş!” este un proiect de buget participativ care va fi implementat în oraşul Mediaş în anul 2023. Scopul acestei campanii este de a oferi cetăţenilor posibilitatea de a participa activ şi democratic la procesul de luare a deciziilor privind cheltuirea unei părţi din bugetul local. Prin acest proiect, cetăţenii vor deveni protagonişti în administraţia publică locală, având posibilitatea de a propune şi de a decide proiectele care vizează infrastructura socială, stradală şi amenajarea spaţiilor verzi sau a locurilor de joacă.

„Bugetarea participativă este metoda prin care cetăţenii au un rol activ în a decide cum sunt cheltuiţi banii publici, în funcţie de nevoile comunităţii. Este un proces deschis, transparent si inovator prin care fondurile publice sunt distribuite in proiecte votate de cetăţeni,ceea ce duce automat la descentralizarea deciziilor publice în beneficiul comunităţii. Considerăm ca Mediaşul are nevoie de un astfel de pas şi încurajăm toţi consilierii locali să ne susţină pentru implementarea proiectului” s declarat Sergiu Crisan consilier local USR.

Bugetul propus pentru proiectele iniţiate de cetăţeni, pentru anul 2023, este de 5% din bugetul de dezvoltare al Municipiului Mediaş pe anul 2022, TVA inclus. Suma poate suferi modificări în funcţie de decizia Consiliului Local al Municipiului Mediaş la aprobarea bugetului Municipiului Mediaş pe anul 2023.

„Este vital ca structurile politice să înţeleagă şi să susţină implementarea acestei metode în procesul de bugetare, pentru a asigura o utilizare eficientă şi echitabilă a fondurilor publice şi pentru a îmbunătăţi relaţia dintre cetăţeni şi instituţiile publice. Aceasta metodă poate fi privită si ca un mijloc important pentru atingerea unui nivel înalt de dezvoltare democratică şi durabilă în oraşele europene şi reprezintă un obiectiv către care toate oraşele ar trebui să tindă, motiv pentru care vom milita şi vom susţine acest gen de iniţiative in mai multe consilii locale din judeţ” , a precizat Ruxandra Cibu Deaconu , preşedinte USR SIBIU.

Filiala locala USR Mediaş
Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România